19 Noiembrie 2015 publicat în Sanatate 7 share-uri

6 din 10 trateaza infectiile respiratorii cu medicamente, doar 40% merg la medic, in caz de boala.

- Antibioticele sunt interzise la debutul infectiilor respiratorii de sezon. Ele vor fi prescrise doar de medicul de familie, atunci cand este cazul (complicatii, evolutie grava de la debut, bolnavi cronici).

- Hidratarea corespunzatoare (ceaiuri calde) si o alimentatie usoara bazata pe legume si fructe sustin procesul de vindecare in cazul infectiilor respiratorii.

„In caz de raceala si gripa, pe langa tratamentul simptomelor, care poate fi achizitionat fara prescriptie medicala, recomandarea noastra este sa va hidratati corespunzator, sa consumati multe fructe si legume, sa nu faceti excese si sa va odihniti suficient. In cazul in care apelati la antitermice si antialgice, recomandarea noastra este sa cititi prospectul cu atentie si sa respectati dozele inscrise pe ambalaj”,
a adaugat Dr. Marina Pircalabu, medic de familie, Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) este o organizatie profesionala, stiintifica, nonguvernamentala, apolitica, de drept privat, cu personalitate juridica, constituita din organizatii judetene, cu personalitate juridica, ale medicilor de familie din judetele Romaniei si a municipiului Bucuresti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri