26 Octombrie 2015 publicat în Sanatate 24 share-uri

Sistemul digestiv influenteaza anumiti factori vitali pentru organism precum greutatea corporala, imunitatea si reglarea metabolismului si de aceea este foarte important sa-i mentinem sanatatea si buna functionare. Medicii specialisti considera ca dieta este esentiala atunci cand vine vorba despre o digestie sanatoasa, iar alimentele si lichidele bogate in fibre, omega 3 sau cele care contin probiotice sunt alegerile care ne scapa de probleme.

Consumul de peste imbunatateste digestia

Datorita continutului de omega 3, un compus lipidic necesar pentru sanatatea organismului, meniul bazat pe peste este foarte eficient impotriva problemelor digestive. Omega 3 se gaseste in carnea de somon, pastrav, hering sau ton, insa exista si alte alimente bogate in acesti acizi grasi pe care le putem include in dieta zilnica: nucile, salata verde, soia si spirulina.

Berea, un posibil aliat impotriva problemelor digestive

Un studiu realizat de catre Institutul de Cercetare Medicala in Nutritie, parte a celebrei Universitati Cambridge, a demonstrat ca berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv datorita fibrelor solubile pe care le contine. Astfel, o cantitate de 300 ml de bere poate contine pana la un gram de fibre solubile, ceea ce poate influenta pozitiv tranzitul intestinal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

”Este binecunoscut faptul ca un consum moderat de bere poate aduce beneficii organismului. Datorita continutul de fibre al berii, sistemul digestiv poate avea la randul lui de profitat. Intrucat fibrele pot stimula secretia de gastrina, colecistochinina, pancreatite, enzime si acid gastric, bautura-aliment poate contribui la un tranzit intestinal corespunzator.”, a declarat Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Un sistem digestiv sanatos datorita consumului de paine cu seminte de in

Paine integrala cu seminte de in reprezinta o buna alegere care ajuta sistemul digestiv sa functioneze corect. In plus, consumate sub forma de ulei, semintele de in au si proprietati calmante si antiinflamatoare, fiind foarte indicate in tratarea inflamatiilor tractului digestiv.

A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri