21 Septembrie 2015 publicat în Sanatate 101 share-uri

Va invitam sa cititi povestea Ioanei Pasca. Este povestea unei femei de 45 de ani care si-a schimbat viata total acum 2 ani, slabind foarte mult si schimbandu-si cariera.

3. Povesteste-ne cateva lucruri despre aceasta titulatura de Health Trainer. Ce faci mai exact si ce vrei sa oferi celor care vor sa isi schimbe stilul de viata?

Din experienta acumulata am observat ca persoanele supraponderale sunt sensibile, sunt vulnerabile, au nevoie de suport si sustinere permanenta pentru a nu renunta la eforturilor lor. Au nevoie de cineva care sa le „invarta cheita” in permanenta, sa le fie si prieten, dar si dusman, sa ii aprobe cand se plang cat este de greu, dar sa le spuna si „verde-n fata” ca nu-i momentul sa fie lasi. Le trebuie un „greieras” ca cel din Pinocchio care sa le stea in coaste, dar sa-i ajute sa aleaga calea cea buna. Cand esti hotarat sa faci o schimabare, ai facut deja primul pas.

Al doilea este sa apelezi la un profesionist si al treilea, cel mai important, este sa-ti gasesti motivatia pentru a trece la actiune, apoi a adopta toate schimbarile pe care ti le cere aceasta noua provocare si a te tine de plan. Asta este foarte greu si stii de ce ? Pentru ca noi, oamenii, avem o foarte mare doza de „rezistenta la schimbare”. Ne dorim sa fim altfel, dar daca s-ar putea sa reusim asta, fara sa iesim din zona de comfort ! Ori, asta nu se poate. Eu le spun clientilor mei din start: „Esti hotarat? Vrei sa faci o schimbare? Pentru ca totul depinde de tine. Eu nu pot face minuni, fara ca tu sa vrei la fel de mult ca si mine sa ai rezultate!”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Am intalnit clienti care, dupa ce au apelat la mine si au inteles ce trebuie schimbat in stilul lor de viata, in modul lor de alimentatie, chiar m-au aprobat in tot ceea ce le spuneam, in final aveam sentimentul ca nu vor aplica nimic din ceea ce le-am spus eu. De ce ? Pentru ca le era foarte greu sa accepte ca trebuie sa-si organizeze viata altfel, sa isi programeze intalnirile si sedintele intr-un mod in care sa aiba timp pentru masa de pranz sau sa se apuce de sport... Ei bine, eu refuz sa mai lucrez cu astfel de clienti. Este frustrant...

Ori vrei sa faci ceva, ori nu vrei! De aceea, am creat niste programe speciale si personalizate pentru clientii mei actuali, dar si pentru cei ce vor dori sa apeleze la serviciile mele de Health Trainer de acum incolo, care sunt mai complexe decat o simpla consultatie de nutritie si oferirea unei scheme de alimentatie. Aceste programe, desi sunt personalizate pe trei categorii de public, toate debuteaza cu o intalnire principala in care ne cunoastem, aflu problemele cu care se confrunta clientul, ritmul sau de viata si de lucru si stabilim impreuna motivatia si ce actiuni putem intreprinde impreuna pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Dupa aceea, programul continua cu asumarea acestor actiuni de catre client si reevaluarea lor saptamanala in care ii ajut pe clientii mei sa isi organizeze agenda pentru saptamana ce urmeaza, le ofer suport in construirea meniului pentru noua perioada si adaptam meniul zilnic in functie de activitatile programate astfel incat sa nu se sara peste mese sau, mai rau, sa se manance ce se nimereste. In plus, facem lista de cumparaturi, dar alegem si restaurantele si chiar meniurile permise pe care si le pot comanda la birou, la intalniri sau acasa, daca nu au timp de gatit. Sunt dispusa chiar sa fac si pe bucatarul personal, daca cineva doreste, doar sa stiu ca se tine de program si de meniu !  Dar, cel mai important, la aceste reevaluari le reinvoc motivatia si ii determin sa nu renunte.

Referitor de programul de sport, stiu din experienta proprie ca persoanele care doresc sa slabeasca si nu au conditie fizica, au nevoie sa se regaseasca in mediul in care aleg sa faca sport, sa se simta inconjurate de persoane care au acelasi obiective, trebuie sa se simta in “echilibru”. Ca Health Trainer, dar si ca Instructor, asta am cautat sa aduc eu in relatia cu clientii mei. Abordarea personala, “bounding-ul” de care avem cu totii nevoie. Eu le inteleg greutatile, frustrarile, nevoia de apropiere, dar si de incurajare si de apreciere a eforturilor lor pentru ca si eu am trecut prin aceleasi emotii si stari.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Acum, despre programe, pot sa va spun ca le-am axat pe 3 categorii de public care au nevoie de o abordare putin diferita pentru a putea avea rezultate foarte bune. Aceste categorii sunt proaspetele mamici care, dupa ce au nascut, au ramas cu ceva kilograme in plus si o silueta diferita ca proportii fata de cum erau inainte de sarcina, dar si cu o doza mare de neincredere si nemultumire legat de aspectul lor fizic! Pentru acestea am creat programul RE: SHAPE.

De asemenea, copiii - si aici ma refer la copiii intre 10 – 16 ani – care la varsta adolescentei incep sa devina mai preocupati de silueta lor si pot fi convinsi sa fie mai responsabili cu ei si cu dieta zilnica. Lor le-am pregatit programul: FIT & FUN. Si ar mai fi categoria cea mai larga de populatie, femeile si barbatii adulti care au nevoie de o schimbare, de remodelare corporala, au nevoie sa se simta mai energici, vor sa slabeasca, sa se tonifice, dar nu o pot face singuri. Au nevoie de suport permanent, poate si pentru ca au mai tinut diete in trecut si nu au obtinut rezultatele dorite, au program de lucru si de viata incarcat si aici isi vor gasi programul potrivit: SUPER U ! Pentru ca dupa acest program, cu adevarat te vei simti super !

Toate categoriile mentionate mai sus vor primi la debutul programului un caiet in care vom seta obiectivele, vom trece evaluarea coporala la debut si toate reevaluarile ulterioare, ca sa vedem evolutia, dar cel mai important, in acest caiet vor citi despre principiile alimentare care le va schimba viata si vor invata cum sa le adopte permanent de acum inainte. Sunt principii nutritionale pe care eu le-am testat si le-am adoptat si care au rezultate uimitoare. Cu ajutorul acestor reguli simple pe care le voi impartasi cu clienti mei la intrarea in program se eficientizeaza digestia si organismul va avea energie mai multa pentru alte procese importate si vitale. Tot in acest program este inclus si antrenamentul sportiv adecvat pentru fiecare categorie. Si eu imi continui aventura si remodelarea, lucrand si ca instructor de fitness la Tezaal Club, sala in care am gasit o colaborare extrem de frumoasa, insa imi incurajez clientii sa desfasoare activitatea fizica a programului acolo unde se simt ei cel mai bine.

In majoritatea salilor de sport instructorii provin din randul persoanelor care au facut sport de cand se stiu. Si asta e ceva laudabil, un parcurs firesc al lor. Doar ca acestor instructori li se pare firesc sa aiba muschi, fibra, sa vorbeasca despre suplimente proteice ca despre aspirina, sa execute exercitiile perfect si, din pacate, sunt foarte multi care nu prea se uita in sala sa vada daca este un client nou si sa il preocupe de ceea ce isi doreste acest client de la programul la care s-a inscris… Si mai este o realitate, sunt sali de sport care iti promit prin toate modalitatile lor de promovare ca te ajuta sa slabesti, sa te remodelezi, dar nu au nicun program nutritional in acest sens. Nu colaboreaza cu niciun nutritionist. Este adevarat ca sportul te ajuta sa slabesti, dar fara o nutritie adecvata rezultatele nu sunt aceleasi. Daca dupa antrenament te duci la primul fast-food, nu ai facut nimic, ba dimpotriva ! Iti supui organismul la un soc.

Cei interesati de programele mele pot sa ma contacteze prin pagina mea de Facebook (Ioana Pasca – health trainer) sau pe blog (www.ioanapasca.ro) si vor primi toate detaliile privind desfasurarea acestora. Ii asigur ca vor avea in fata lor o persoana obisnuita, normala, care are aceleasi obiective ca si ei, pentru ca eu imi continui remodelarea si vreau sa fiu in continuare in forma maxima si la fel de pozitiva ca si pana acum.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri