25 August 2015 publicat în Sanatate 7 share-uri

Romanii consuma prea putine fructe si legume, arata Organizatia Mondiala a sanatatii.

Un studiu realizat de Institutul Millward Brown arata ca romanii nu includ des fructele si legumele in alimentatia zilnica. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, este recomandat consumul unei cantitati minime de 400 de grame de fructe si legume in fiecare zi, impartita in 5 portii . Exista numeroase modalitati simple de a suplimenta lipsa consumului de fructe si legume.

Legumele si fructele au un rol important in prevenirea mai multor boli, precum diabetul, bolile cardiovasculare si cancerul, deoarece contin fibre, vitamine si minerale indispensabile organismului uman. Desi tot mai multi romani sunt constienti de proprietatile nutritive ale acestor produse, dieta lor nu contine suficiente fructe si legume. Doar 14% dintre romani consuma zilnic cele 4-5 portii de fructe recomandate si doar 10% legume, iar 47% dintre romani consuma fructe de 2-3 ori pe zi si 37% legume .

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Principalul motiv pe care romanii il declara privind absenta fructelor si a legumelor din dieta zilnica este lipsa timpului. Mesele sanatoase sunt inlocuite cu gustari rapide si disponibile la scara larga. Totusi, produsele necesare unei bune functionari a organismului uman sunt, de asemenea, accesibile. Astfel de produse sunt sucurile 100% si mousse-urile, care au aceleasi proprietati nutritive ca fructele si legumele din care sunt facute.

Organizatia Mondiala a Sanatatii confirma faptul ca un pahar de suc de fructe sau suc de fructe si legume (200 ml) poate inlocui una din cele 5 portii recomandate de fructe si legume. Sucurile 100% sunt produse naturale, obtinute exclusiv din fructe si legume, fara zahar sau conservanti adaugati. De exemplu, un pahar de suc de portocale la micul dejun incarca organismul cu vitamina C, oferind energie pentru intreaga dimineata.

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

O gustare valoroasa pentru organism poate fi, de asemenea, si mousse-ul din fructe sau din fructe si legume, produs mai putin cunoscut pe piata din Romania. Mousse-urile sunt produse 100% naturale, obtinute din piure de fructe si legume si pot fi incluse in dieta zilnica.

Foto homepage: Flickr/ Joan Nova


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri