24 August 2015 publicat în Sanatate 23 share-uri

Adenomul de prostata reprezinta cea mai frecventa problema pe care o acuza peste 70% dintre barbatii trecuti de 60 de ani.

Aparitia si evolutia acestora trebuie tratata cu foarte mare atentie intrucat este puternic corelata cu sistemul imunitar. Practic, cu cat acesta este mai puternic, cu atat probabilitatea aparitiei acestor afectiuni scade.

Totusi, o imunitate crescuta nu garanteaza lipsa acestor probleme, deoarece exista o serie de alti factori care influenteaza buna functionare a prostatei: mostenirea genetica, expunerea la frig, consumul excesiv de calorii si intretinerea relatiilor sexuale mult prea des.

Un studiu efectuat de cercetatorii de la o universitate din Elvetia, a relevat faptul ca, sexul practicat cu o frecventa mai mare de trei ori pe saptamana poate duce la slabirea sistemului imunitar si la aparitia bolilor urologice. De asemenea, acestia au specificat ca relatiile sexuale intretinute de doua ori pe saptamana reprezinta un ajutor urias pentru sanatatea organismului. Acestea stimuleaza productia de anticoripi, ceea ce duce la intarirea sistemului imunitar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Barbatii care sunt predispusi la afectiuni ale prostatei pot preveni neplacerile cauzate de acestea printr-un regim dietetic bazat pe alimente bogate in zinc, beta-caroten, vitamina C si vitamina E, magneziu sau acizi grasi esentiali care se gasesc in legumele verzi, nuci si citrice. O alimentatie sanatoasa, rationala si plina de fibre reduce semnificativ riscul aparitiei cancerului de prostata si are un rol general benefic asupra organismului, crescand considerabil imunitatea.

Informatii oferite de Ropharma care recomanda Prostafit

Foto: Image Point Fr / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri