7 August 2015 publicat în Sanatate 8 share-uri

Ati incercat vreodata sa va jucati intr-un restaurant pentru a va convinge copilul sa manance macar o felie de castravete?

Comunicat de presa

Ati incercat vreodata sa va jucati intr-un restaurant pentru a va convinge copilul sa manance macar o felie de castravete? Exista mai multe moduri prin care copiii pot fi convinsi sa manance legume si fructe. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda consumul zilnic de 5 portii de fructe si legume . In cazul anumitor persoane, acest lucru pare de neatins. Cu toate acestea, sa stiti ca una dintre cele 5 portii de legume si fructe poate fi inlocuita cu succes de sucuri 100% si mousse-uri. Acestea sunt iubite de copii datorita gustului si formei de prezentare.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, nu doar copiii, ci si adultii trebuie sa consume zilnic minim 400 de grame de fructe si legume, impartite in 5 portii. Studiul efectuat de Millward Brown arata ca doar 14% dintre copii consuma cele 4-5 portii de fructe recomandate si doar 10% legume. Majoritatea copiilor - 48% mananca 2-3 portii de fructe pe zi, in timp ce 25% o singura portie pe zi. Cele mai multe legume sunt consumate de copii o data sau de 2-3 ori pe zi (29%, respectiv 52% dintre copii).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Organizatia Mondiala a Sanatatii confirma faptul ca una dintre cele 5 portii de legume si fructe poate fi un pahar de suc (200 ml). Noile produse de pe piata care, de asemenea, pot inlocui una din cele 5 portii de legume sau fructe sunt mousse-urile. Marea majoritate a copiilor, pana la 59%, le consuma mai rar de o data pe zi. Nu toata lumea stie ca mousse-urile sunt gustari complet naturale, produse 100% din piureuri de fructe si legume.

Nutritionistul Serban Damian afirma: Perioada de crestere este o etapa in care necesarul de energie este mai mare fata de alte etape ale vietii. De asemenea, necesarul de micronutrienti inregistreaza valori mai crescute, iar alimentatia este principala sursa prin care le putem oferi copiilor tot ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios.

Creativitatea este cheia

Nu exista loc pentru monotonie in dieta copilului. Copiii sunt curiosi din fire, de aceea mesele ar trebui sa le atraga atentia. Estetica si creativitatea sunt elemente cheie in servirea mesei copilului. Pentru indreptarea si modelarea obiceiurilor alimentare in randul celor mici, divertismentul este cel mai eficient mod de a face acest lucru.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Opinia nutritionistului Serban Damian este: Copiii se pot plictisi repede de aceleasi alimente, aceleasi preparate si acelasi mediu in care mananca. Este important sa gasim diverse strategii pentru a le face mesele atractive si variate, iar joaca este principalul mijloc prin care putem sa comunicam cu copiii inca de la cele mai mici varste.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri