Sursele de acizi grasi omega 3:
• Somonul, sardinele, heringul si alte specii de peste oceanic;
• Alunele de padure;
• Uleiul de canola;
• Semintele de in
Surse de acizi grasi omega 6:
• Nucile si semintele;
• Uleiurile vegetale: de soia, floarea soarelui, porumb etc;
Problemele de sanatate in care sunt implicate cele doau tipuri de acizi grasi esentiali nu deriva din faptul ca unul este bun si altul are efecte negative, ci din dezechilibrul raportului dintre concentratiile lor. Pentru a exista un beneficiu asupra sanatatii, cei doi acizi trebuie asimilati intr-o anumita proportie. Raportul ideal este de 1 la 5, desi alimentatia zilnica modifica acest raport la 1 la 10, adica prea mult omega 6 si prea putin omega 3.
Un articol de Ciprian Chitu
Sursa: Healthy.ro.
Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Cum sa-ti feresti copilul de raceli
Lumea e mica, dar sanatatea si frumusetea sunt domenii vaste
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie