25 Februarie 2015 publicat în Sanatate 1 share-uri

Apa de orez este fantastica si te va ajuta sa ai un par mai stralucitor si o piele mai sanatoasa. Miraculoasa reteta asiatica de apa de orez este ultima fita si tendinta in materie de infrumusetare naturala si de ingrijire a pielii si a parului! Incearc-o si nu o sa mai arunci niciodata apa in care fierbi orezul!

Beneficiile cosmetice ale apei de orez:

Foto: Ten post tratament @Shutterstock

- conform anumitor studii, apa de orez are capacitatea de a imbunatati elasticitatea parului, se arata pe www.hairbuddha.net. Se pare ca apa de orez ar contine inositol, un carbohidrat care repara parul deteriorat si il protejeaza. In plus, aminoacizii, vitaminele si mineralele care se regasesc in apa de orez intaresc radacinile parului si il fac sa fie mai voluminos, mai matasos, mai neted si mai stralucitor.

- Apa de orez are proprietati de hidratare ale pielii, dar si de imbunatatire a circulatiei sangelui. Ea poate preveni aparitia si ameliorarea petelor cauzate de procesul de imbatranire.

- Totodata, pielea spalata cu apa de orez va deveni mai catifelata. Poti folosi apa de orez si pe post de tonic natural pentru fata. Inmoaie un disc demachiant sau putina vata in apa de orez si aplica pe ten. Il va calma si il va face sa fie neted si stralucitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

- Foloseste apa de orez pentru un efect de stralucire a parului, dar si pentru a-i mentine sanatatea. Toarna apa de orez pe par si scalp si lasa sa actioneze timp de 10-15 de minute. Spala apoi parul normal, cu apa si sampon.

- Apa de orez reduce porii dilatati si ajuta la inchiderea lor, avand un efect usor astringent. In plus, apa de orez are avantajul ca poate fi folosita pentru toate tipurile de piele: uscata, grasa sau normala.

- Apa de orez ajuta in tratarea si vindecarea acneei si a aczemelor. Inmoaie un disc demachiat in apa de orez si trece-l peste zonele cu probleme. Vei vedea ca efectul de roseata se va diminua treptat.

- Poti folosi apa de orez si pentru a inlocui samponul tau obisnuit. Pentru a-ti curata parul mai bine, poti adauga in apa de orez pudra de Amla sau pudra de Shikakai.

Se spune ca apa de orez fermentata ar fi chiar mai eficienta decat cea clasica, mentioneaza aceeasi publicatie www.hairbuddha.net. Explicatia este una simpla, ne lamureste autoarea in continuare: procesul de fermentare scade ph-ul lichidului, apropiindu-ul de ph-ul natural al parului. Prin urmare, apa de orez ajuta la restaurarea ph-ului parului si stimuleaza circulatia la nivelul scalpului.

Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

“Apa de orez fermentata este apa de orez care este lasata la fermentat si da putin in acrit. Este bogata in antioxidanti, in minerale, vitamine din grupul B, vitamine A, vitamina E. Se pare ca apa de orez fermentata ar contine si o substanta numita “pitera”, folosita astazi drept un ingredient miraculos in produsele antiimbatranire. Aceasta substanta contribuie la regenerarea celulara, luptand impotriva imbatranirii pielii si ajutand-o sa ramana tanara si supla.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri