24 Martie 2015 publicat în Sanatate 140 share-uri

Medicina chineza detine secretul! Stiti din batrani zicala: "Masa de dimineata tine-o pentru tine, cea de pranz sa o imparti cu pretenii, iar cea de seara da-o dusmanului tau"... ei bine are niste radacini de mii de ani aceasta vorba din batrani si ar trebui sa tinem cont de ea... iata de ce!

Iulia Preda - Dr. in Stiinte Medicale ne explica de ce nu este bine sa mancam seara!

Stresul de zi cu zi, tipic societatilor moderne, dieta importata de peste ocean, bogata in alcool, prajeli si alimente de tip fast food, au numai efecte negative asupra sanatatii, si, in special, asupra functionarii ficatului.

Pentru a ne "spala" de toate "relele" de peste zi, specialistii recomanda sa nu mai punem nimic in gura dupa ora 19.

Medicina traditionala chineza a fost intotdeauna o sursa inepuizabila de terapii si obiceiuri care isi gasesc functionalitatea chiar si in zilele noastre. Chinezii nu mananca nimic seara, dupa o anumita ora, iar explicatia rezida tot in vechile tratate de medicina.

Traditia lor spune ca energia sau QI circula in corpul nostru prin 12 canale principale, care mai sunt cunoscute drept meridiane. Fiecarui meridian ii corespunde un interval de 2 ore, timp in care energia, in canalul respectiv, atinge cota maxima.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Potrivit vechilor invataturi chinezesti, digestia este controlata de elementul Pamant. Organele, care apartin acestui element, sunt stomacul si splina. Pragul maxim de energie in meridianul stomacului este atins intre orele 7 si 9 dimineata, iar in canalul splinei, energia atinge cota maxima intre orele 9 si 11.

Prin urmare, cel mai bine este sa mancam intre orele 7 si 9 dimineata, intrucat energia alocata digestiei este maxima in acest interval. Nu sariti peste masa de dimineata!

12 ore mai tarziu, energia din aceste meridiane atinge cel mai scazut nivel, drept pentru care invatatii chinezi ne sfatuiesc sa nu mai mancam dupa ora 19.

Daca totusi ne este foame, ideal ar fi sa alegem alimente usor de digerat, precum fructe, legume sau sucuri proaspete sau rontaim un ardei gras... are si multe fibre si ne ajuta.

Digestia este, in mod normal, mai lenta seara, din pricina resurselor scazute de energie. Daca ne lacomim la mese bogate, in aceasta parte a zilei, alimentele stationeaza mai mult in stomac si tind sa fermenteze, ceea ce duce la formarea de gaze, creeaza senzatie de balonare si disconfort. Pentru a face fata efortului, organismul sustrage energia de la alte organe, pentru a sustine digestia.

Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți

Peste noapte, intre orele 23 si 3 dimineata, canalele vezicii biliare si cel al ficatul ating pragul maxim de energie. Aceste organe au rolul de a curata sangele si de a ne asigura, in felul acesta un somn odihnitor. Insa, cand mancam la ore tarzii, energia lor nu mai este centralizata asupra purificarii organismului, consecintele fiind indigestia, insomnia si senzatia de oboseala dimineata. Mai mult decat atat, pentru ca toxinele nu au fost eliminate complet din organism, se stocheaza la nivelul articulatiilor, expunandu-ne
riscului de artrita.

Asa ca este bine sa prevenim decat sa tratam si “ Ai grija de sanatatea ta, ca boala o simti, dar sanatatea nu!” in rest, Noi sa fim sanatosi!, ca restul e viata.

Iulia Preda

www.iuliapreda.ro

Facebook/Noi sa fim sanatosi

***

Cu o experienta de 14 ani in domeniu, Doctor in Stiinte Medicale, Iulia Preda este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai apreciati farmacisti de la noi, avand numeroase specializari in tara, cat si in strainatate, printre care: cursuri postuniversitare de cosmetica farmaceutica in cadrul Facultatii de Farmacie din Atena, cursuri de mezoterapie, fitoterapie, dermato-farmacie, cosmetologie, cat si celebrele cursuri ale Scolii de Parfumerie La Grasse – Franta.

Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Iulia a fost de-a lungul timpului prezentatoarea mai multor emisiuni de sanatate ale posturilor Tvr1, Tvr2, Giga Tv . De asemenea, Iulia are o rubrica lunara de grooming in revista Tabu

Foto homepage: Shutterstock.com; fata care doarme, fata


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri