12:12, 9 Decembrie 2008 publicat în Sanatate

Pastila de a doua zi previne ovulatia, fertilizarea sau implantarea ovulului. Are la baza estrogen si/sau progestative cu eficacitate crescuta (la fel ca anticonceptionalele normale, dierita fiind doar doza). Folosirea eficienta a acestei pastile previne aparitia a cel putin trei sferturi dintre sarcinile nedorite.

Se intampla uneori sa "uitam" de noi si automat sa uitam de eventualele urmari..Tu nu iei anticonceptionale, el nu a avut prezervativ. Cum se poate preveni o sarcina ? Pastila "de a doua zi" ar fi raspunsul aceste intrebari... Aceasta metoda poate fi folosita cu succes in primele 72 de ore de la contactul sexual, insa cu rezultate optime in primele 24 de ore.

Prezentare:
Pastila de a doua zi previne ovulatia, fertilizarea sau implantarea ovulului. Are la baza estrogen si/sau progestative cu eficacitate crescuta (la fel ca anticonceptionalele normale, dierita fiind doar doza).

Folosirea eficienta a acestei pastile previne aparitia a cel putin trei sferturi dintre sarcinile nedorite. Dupa folosirea acestei metode nu trebuie sa consideram ca suntem protejate si in zilele imediat urmatoare tratamentului. Daca dupa 2-3 saptamani ciclul nu apare trebuie facut un test de sarcina.

Citeste si:
Programarea Neuro-Lingvistică: Tot ce trebuie să știi despre NLP
Programarea...

Administrare:
Prima pastila se ia in primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat. Daca in primele ore dupa administrare se vomita, exista posibilitatea sa fie necesar sa se ia din nou aceeasi pastila.
A doua pastila se ia la 12 ore dupa administrarea primei pastile.

Dezavantaje:
Dupa administrarea pastilei pot sa apara: senzatii de greata, dureri de cap, ameteli, varsaturi, dereglari de menstruatie( precum si de durata si cantitate). Aceasta metoda nu trebuie folosita des,doar in cazuri exceptionale.( nu este recomandata folosirea acestei pastile mai mult de 2 ori pe an).

Citeste si:
Cum să te pregătești fizic și mental pentru naștere. Sfaturi de la...
Cum să te pregătești fizic și...

Este interzisa persoanelor sub 16 ani si folosirea frecventa poate duce la grave dereglari hormonale. Au existat cazuri in care sangerarea menstruala nu a mai aparut sau din contra nu mai putea fi oprit. De mentionat ca aceasta pastila nu poate actiona impotriva unei sarcini deja existente si nu va poate proteja impotriva bolilor transmise pe cale sexuala.

Sanatate maxima!

Un articol de Veris

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Diete Periculoase, Anorexie, Subnutritie - Ce se Ascunde in Spatele Vedetelor Slabe

Dieta pentru protejarea ficatului

De ce nu pot sa ma ingras


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri