3 Noiembrie 2014 publicat în Sanatate 17 share-uri

Persoanele depresive prezinta un risc de doua ori mare de a suferi un infarct miocardic comparativ cu cele care nu sufera de depresie, se arata intr-un studiu realizat in 2011 de oamenii de stiinta canadieni de la Universitatea Concordia.

Aceste interactiuni pot fie sa duca la o lipsa de eficacitate atat a medicamenelor pentru bolile cardiovasculare sau cele pentru tratarea depresiei, cat si, uneori, la o crestere a efectului pe care aceste medicamente il au, pacientul ajungand sa se simta foarte slabit, sa nu aiba puterea sa faca nimic (stari date de reducerea prea mult a tensiunii arteriale, de exemplu) sau sa aiba stari de greata, dureri de stomac sau alte astfel de manifestari datorate unei actiuni mult prea puternice a medicamentelor antidepresive.

In aceasta situatie vor trebui alese cu precadere medicamente atat cardiovasculare cat si antidepresive care nu interactioneaza intre el si au un profil de siguranta si tolerabilitate excelent. Medicii care ofera ingrijire pacientilor cu afectiuni cardiace trebuie de asemenea sa fie familiarizati cu manifestarile depresiei si sa-i constientizeze pe acestia de prezenta acestei afectiuni, aceasta cu atat mai mult cu cat s-a demonstrat ca o serie de medicamente folosite in tratarea bolilor cardiovasculare sunt ele insele inductoare de stari depresive. Acest lucru este important, deoarece depresia influenteaza in mod negativ evolutia afectiunii cardiace, si de asemenea, afecteaza toate aspectele vietii unui pacient, inclusiv familie si relatiile personale, educatie, cariera, activitatea si starea generala de sanatate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Platforma online, www.depresiv.ro, reprezinta un punct solid de sprijin pentru cei care sufera de depresie in anotimpul rece, oferind informatii complexe despre tulburarile specifice, sfaturi pentru tratarea acestora si explicarea factorilor ce conduc la aparitia unor astfel de dispozitii, de catre specialisti avizati din domeniul psihiatriei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri