Daca avem un simptom usor care trece in cateva ore sau a doua zi, il ignoram si nu ne prezentam la medic din diverse motive cum ar fi lipsa de timp, de bani, jena etc. Si totusi, sunt anumite simptome care par neglijabile, nu sunt spectaculoase, trec de la sine, dar care pot ascunde boli deosebit de grave, cu evolutie rapida sau chiar letale.

6. Scadere rapida in greutate, inexplicabila

Daca se intampla ca in cadrul unui stil de viata obisnuit sa slabiti brusc, kilograme bune in decursul a catorva saptamani sau cateva luni, fara a tine o dieta sau a face efort fizic mai mult decat de obicei, atunci ar trebuie sa va prezentati la medic pentru a face analize amanuntite in cautarea cauzei care a dus la scaderea rapida in greutate.

7. Dureri in piept

Durerile puternice in piept, care dureaza cateva ore, afecteaza si respiratia iar starea generala a pacientului se deterioreaza. Aceste dureri pot iradia in umarul stang sau chiar pe bratul stang pana la nivelul degetului mic. La persoanele in varsta nu este obligatoriu ca simptomatologia sa fie atat de puternica. Aceste simptome pot apartine infarctului miorcardic si trebuie facut urgent un EKG.

8. Durerea unui picior

Daca unul din picioare se umfla la nivelul gambei, devine dureros si functia este redusa va trebui sa va prezentati de urgenta la medic pentru a exclude sau a descoperi diagnosticul de tromboflebita. Aceasta este o boata ce se manifesta prin formarea unor cheaguri de sange care pot migra de la nivelul piciorului in alte organe favorizand infarctele si urmarile grave ale acestora (infract miocardic, cerebral, renal, pulmonar etc).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

9. Migrene puternice care nu raspund la tratamente uzuale

Migrenele puternice, refractare la analgezicele uzuale pot avea drept cauza anevrismele cerebrale, tumorile cerebrale sau alte boli la nivelul craniului cu urmari deosebit de importante pentru sanatatea pacientului.

10. Scaune negre

Daca se intampla ca uneori scaunele sa fie negre (conteaza insa o asociere in timp, se indesesc) si lucioase, acestea pot fi cauza unui ulcer gastric sangerand, iar sangele digerat si amestecat cu sucurile intestinale capata aceasta culoare si este eliminat rpin fecale. Ulcerele gastrice duc la anemie si tulburari digestive ce atrag dezechilibre metabolice grave.

Un articol de Iulia DIBU

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Mituri despre frumusete

Tratamente prin dietoterapie

Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Seleniul - antioxidantul organismului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri