Cele mai bune metode in lupta contra celulitei sunt reprezentate de: alimentatie, exercitii fizice, masaj si cure de detoxifiere tinute o data la jumatate de an. Consumul de fibre este foarte util in combaterea celulitei. Astfel, in fiecare dimineata este indicat sa mancati cereale, eventual cu iaurt sau lapte, lactatele fiind bogate in calciu si unele proteine.

Cand suntem foarte tinere, adolescente chiar, si nu am trecut inca prin experienta unei sarcini si de asemenea a unei nasteri corpul este plin de energie, rezistam sa nu dormim noptile, sa bem cola, sa avem o dieta inadecvata, haotica sau chiar sa ne infometam in numele frumusetii fara sa resimtim insa prea multe din efectele negative ale tuturor acestor activitati.

Insa atunci cand corpul se maturizeaza, cand stresul si responsabilitatile vietii sunt cu totul altele, mult mai mari si mai numeroase, cand zilnic muncim si timpul liber de multe ori se reduce la week-end, toate activitatile si dietele de care ne bucuram in adolescenta se resimt acum mult mai puternic atat asupra sanatatii cat si al aspectului fizic.

Unul din efectele modului de viata este reprezentat de aparitia celulitei. Acesta confera pielii un aspect neplacut si ne impiedica sa ne bucuram de tinute mai senzuale, de fuste sau rochii scurte, de mersul la bazin sau chiar de o tinuta sexy alaturi de cel iubit. Din pacate, oricat de laudate ar fi, tratamentele anticelulitice bazate pe produse cosmetice (creme, comprese etc.) nu au un efect real asupra celulitei, ele doar sibtiaza pielea si “mascheaza” problemele subcutanate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Pentru a intelege cum putem combate celulita fara a apela la tratamentele cosmetice ori chiar chirurgicale va trebui sa lamurim ce este celulita. Impropriu denumita “celulita” (aceasta ar insemna inflamatia tesutului gras subcutanat, situatie grava de altfel), aceasta este reprezentata de acumularea unui material lipidic in celulele grase subcutanate.

Prin cresterea de volum a celulelor grase, circulatia locala se modifica, aportul de oxigen si nutrienti devine insuficient si o serie de celule grase se sparg, eliminandu-si continutul in spatiul intercelular. Aici se dezvolta un minim proces inflamator, avand ca rezultat final secretia de elemente conjunctive, fibre care organizeaza tesutul gras in “ochiuri de plasa” si care se leaga de partea profunda a pielii, tractionand-o. In felul acesta pielea capata un aspect de “coaja de portocala”. Este deci evident ca odata instalata, celulita este greu de inlaturat, necesitand timp, rabdare si multa vointa.

Care sunt cauzele celulitei?

Celulita este favorizata de cauze din cele mai diverse, spre exemplu expunerea exagerata la soare, viata sedentara, variatii ale hormonilor sexuali, viata sexuala, lipsa activitatii fizice, alimentatia inadecvata sau haotica, hidratare insuficienta, lipsa unor vitamine etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri