23 Mai 2014 publicat în Sanatate 2 share-uri

Prevalenta diabetului zaharat in Romania este de 11,6%, ceea ce inseamna ca numarul romanilor cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani care sufera de aceasta afectiune variaza intre 1.535.413 si 1.967.200, arata rezultatele finale ale Studiul National privind Prevalenta Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezitatii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei si Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR).

„Studiul PREDATORR a fost unul din principalele mele obietive, cand am preluat conducerea Societatii Romane de Diabet, Nutrtie si Boli Metabolice. Coordonand o societate stiintifica, mi s-a parut un act de responsabilitate de a afla cu ce ne confruntam in Romania in privinta diabetului zaharat. Pana la PREDATORR nu aveam niciun studiu clar si ne raportam doar la datele venite din afara tarii. Acum, dupa o munca extrem de solicitanta, avem date care sa ne arate situatia diabetului zaharat in Romania. A fost un efort intens si le multumesc medicilor implicati, precum si comitetului director al Societatii de Diabet pentru ca m-au sprijinit in elaborarea acestui studiu, precum si Societatii Romane de Nefrologie”, a declarat prof. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Demarat in 2013, Studiul National PREDATORR ofera o imagine clara asupra situatiei diabetului zaharat, a bolii cronice de rinichi si a comorbiditatilor asociate in Romania. Studiul a fost realizat de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in parteneriat cu Societatea Romana de Nefrologie, timp de aproape un an si jumatate, pe un esantion reprezentantiv de aproximativ 3000 de persoane, din 101 de centre din tara.

Foto: Diabet, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri