10 Aprilie 2014 publicat în Sanatate 27 share-uri

Sanofi Romania vine in sprijinul persoanelor diagnosticate cu diabet si lanseaza www.complete-life.ro – portalul pentru o viata completa, o platforma in limba romana cu sfaturi si informatii specializate despre una dintre cele mai raspandite afectiuni.

Comunicat de presa

Conform Federatiei Internationale a Diabetului, daca diabetul ar fi o tara, ar fi a treia cea mai mare din lume. Portalul www.complete-life.ro se adreseaza persoanelor diagnosticate cu diabet si le ofera informatii despre cum pot duce o viata completa, chiar daca sufera de aceasta afectiune.

Educatia in diabet este o componenta importanta in gestionarea corecta a acestei afectiuni. www.complete-life.ro este portalul care aduna laolalta persoane care pot oferi sfaturi avizate si pacienti care au nevoi si care asteapta sa fie indrumati corect. Platforma ofera informatii accesibile, grupate pe categorii de interes major. Si nu in ultimul rand, le aminteste celor in cauza ca o informare corecta asupra afectiunii de care sufera duce la controlarea acesteia si contribuie, implicit, la o viata normala ”, a declarat Dr. Cornelia Bala, Presedinte Asociatia Romana de Educatie in Diabet.

Medici specialisti, psihologi si diabetologi colaboreaza pentru ca portalul www.complete-life.ro sa ofere continut relevant, actualizat, verificat si interesant, atat persoanelor diagnosticate cu diabet, cat si celor interesate de un stil de viata sanatos. Pentru ca 1 din 2 persoane cu diabet nu stie ca are aceasta boala (conform Federatiei Internationale de Diabet), este nevoie de o informare corecta si de sfaturi avizate.

Unul dintre obiectivele site-ului este acela de a aduce pacientii mai aproape de doctori. Centru important de resurse, www.complete-life.ro ofera articole specializate, intrebari si raspunsuri la cele mai frecvente probleme, un dictionar de termeni medicali care fac referire la diabet, dar si povesti de viata si experiente motivationale. Portalul pune la dispozitie in mod gratuit instrumente de calitate menite sa imbunatateasca viata celor diagnosticati cu diabet, asa cum sunt: Calculatorul Indicelui de masa corporala, Calculatorul de carbohidrati sau Jurnalul zaharului din sange.

Specialistii din domeniu recomanda pacientilor cu diabet portalul www.complete-life.ro.

Conf. Dr. Ioan Veresiu, Presedintele Federatiei de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – „www.complete-life.ro ofera acces la informatii sustinute stiintific”
„Daca in mod traditional educatia in diabet s-a realizat fata in fata, in ultimii ani, accesul la mediul online a dus la o schimbare in paradigma educatiei terapeutice. Acest acces continuu la diverse site-uri care ofera informatii sustinute mai mult sau mai putin stiintific genereaza nevoia de contraoferta din partea persoanelor instruite sa faca educatie. Ca orice proces de invatare, este riscant atunci cand nu se produce corect si cu obiective bine definite. Din acest punct de vedere, acest nou portal, www.complete-life.ro, raspunde exact acestui deziderat si sper ca acest atu sa-i ofere popularitate si incredere”.

Dr. Maria Mota, Presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – „Este un site complet si util”
„www.complete-life.ro este site-ul pe care il recomand pacientilor cu diabet intrucat toate materialele sunt scrise de specialisti, informatiile despre diabet apartin medicilor diabetologi, care cunosc exact problemele generate de aceasta patologie. Este un site complet si util, unde fiecare pacient isi poate calcula greutatea ideala, cantitatea de carbohidrati ingerata si unde pacientii pot adresa intrebari la care raspund specialistii”.

Despre diabet zaharat

Diabetul zaharat este o boala cronica, ce poate fi prezenta sub doua forme: diabet zaharat tip 1, boala autoimuna caracterizata prin absenta producerii de insulina (hormonul care regleaza concentratiile de glucoza din sange) in pancreas si diabet zaharat tip 2, boala metabolica ce rezulta prin combinarea celor doua mecanisme diabetogene fundamentale in care sunt implicate doua defecte biologice principale si anume capacitatea redusa a organismului de a raspunde la propria insulina si o productie deficitara de insulina. Ambele tipuri de diabet sunt caracterizate prin cresterea concentratiei de glucoza in sange (hiperglicemie). In timp, hiperglicemia necontrolata determina complicatii macrovasculare si microvasculare.

Complicatiile macrovasculare, care afecteaza vasele mari de sange, includ infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral si boala vasculara periferica. Complicatiile microvasculare afecteaza vasele mici de sange de la nivelul ochilor (retinopatie), rinichilor (nefropatie) si nervilor (neuropatie). Incidenta globala a diabetului creste cu un ritm alarmant, peste 382 de milioane de oameni din intreaga lume suferind in prezent de aceasta boala, conform Federatiei Internationale a Diabetului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri