21 Februarie 2014 publicat în Sanatate 2 share-uri

Multi dintre noi ne informam despre importanta alimentatiei, a calitatii si ponderii alimentelor pe care le introducem in corp, felul in care le combinam, proportia justa intre glucide, proteine, lipide, minerale, fibre si carbohidrati etc... Gasim mii de diete si retete pentru a avea un corp mai sanatos si pentru a capata mai multa energie.

ll. Aerul

Primul lucru pe care il facem la nastere e sa inhalam noua noastra sursa de hrana. O cantitate importanta de oxigen – element indispensabil functionarii optime a creierului nostru - o luam din aer, iar calitatea actului respiratiei noastre impacteaza profund starea de sanatate si calitatea vietii pe care o traim.

9. Respira profund, lent, ritmic. Muta-ti atentia de la activitate la respir si acorda-i corpului tau un spatiu de liniste si constientizare senzoriala. Ofera-ti 15 minute de pauza, stai dreapta, cu ochii inchisi, o mana pe abdomen si simte cum intra aerul in plamani, coboara in corp, iti umple zona pulmonara abdominala si expira usor pe gura. Respiratia lenta scade ritmul batailor inimii si implicit presiunea sangvina, contracarand efectele stresului . In plus, corpul este construit astfel incat sa elibereze 70% din toxine prin respiratie. Daca nu respiri suficient, nu permiti o detoxifiere adecvata a organismului si o buna oxigenare a creierului .

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

10. Iesi in natura, sau macar deschide fereastra si inspira aer proaspat. Ai grija sa aerisesti permanent spatiul in care stai, pentru a-ti asigura aportul de oxigen necesar functionarii optime. Creierul e cel care consuma 20% din cantitatea de oxigen necasar intregului corp pentru desfasurarea optima a proceselor metabolice.

Respiratia optima te face fericit(a)! Cantitatea de serotonina din corp (hormonul fericirii) depinde de nivelul oxigenului pe care l-ai inspirat .

Ill. “Pamantul” sau Contactul fizic

Dupa respiratie, urmatorul gest hranitor e atingerea. A simti corpul mamei produce instant realxare in corpul extenuat al beblusului trecut prin travaliul gestatiei. Reitereaza sentimentul de siguranta si protectie din uter, cand eram fuzionati cu corpul mamei.

11. Automasaj - facial, cranian si al mainilor, daca esti la birou. Acasa - cat mai mult din corp iti e accesibil – picioare, trunchi, abdomen. Cand ai timp – o sedinta la SPA. In conditii de stres, muschii se tensioneaza si diminueaza sau blocheaza curgerea degajata a sangelui, iar tesutul muscular nu mai este hranit in mod adecvat si nici creierul irigat suficient .

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

12. Fa miscare: rotiri ale capului, topait, alergat (chiar si pe loc), cu miscari ritmice. Toate acestea pun sangele in miscare, ducand la oxigenarea mult mai buna a creierului.

13. Imbratiseaza o persoana apropiata (fizic sau psihic). E un gest care transmite tandrete, afectiune, protectie, generand profunde emotii placute, de relaxare, confort, hrana emotionala .


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri