O alimentatie corecta precum si o activitate fizica regulata si odihna nu doar ne asigura sanatatea, ci si frumusetea. Fructele si legumele sunt foarte bogate in minerale si proteine, cele mai importante pentru piele fiind beta-carotenul (ajuta la regenerarea si improspatarea pielii, se gaseste in morcov), vitamina C (singura vitamina care stimuleaza reteaua fibrelor de colagen subcutanate, responsabile de elasticitate, fermitate si repararea ridurilor), vitamina E precum si minerale necesare metabilosmului celulelor pielii.

Fructe si legume, pentru intinerire si combaterea ridurilor

Fructele si legumele sunt foarte bogate in minerale si proteine, cele mai importante pentru piele fiind beta-carotenul (ajuta la regenerarea si improspatarea pielii, se gaseste in morcov), vitamina C (singura vitamina care stimuleaza reteaua fibrelor de colagen subcutanate, responsabile de elasticitate, fermitate si repararea ridurilor), vitamina E precum si minerale necesare metabilosmului celulelor pielii.

Fructe recomandate: kiwi, portocale, struguri, caise, piersici, ananas, mere, insa si restul fructelor sunt benefice.
Legume recomandate: toate legumele sunt indicate in regimul alimentar, insa recomandam cu precadere morcovul, varza, gulia, usturoil, ceapa, salata.

Carne de pui sau peste, oua si lactate

Acestea au un continut bogat in calciu, proteine si unele lipide benefice pentru organism. Oul este recunoscut ca fiind alimentul “etalon” in privinta calitatii proteinelor, acestea fiind de cea mai buna calitate. De asemenea o serie de aminoacizi si minerale continute in aceste alimente au un rol esential in mentinerea tineretii pielii si in restabilirea echilibrului de regenerare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Uleiuri vegetale, pentru atingere de catifea

Uleiurile vegetale contin grasimi benefice pentru toate celulele organismului, a caror membrana celulara este constituita in principal pe baza lipidelor. La fel se intampla si la nivelul celulelor pielii, care isi pot desfasura procesele de reparatie celulara si de regenerare, astfel pielea nu se va mai descuama si isi va recapata finetea.

Apa, pentru hidratare

Ati vazut vreodata pielea unei persoane deshidratate? Este lipsita de vitalitate, zbarcita si uscata. Apa este esentiala pentru desfasurarea tuturor proceselor metabolice din organism, ea mentine presiunea intracelulara, asigura un flux sanguin si o tensiune arteriala propice functionarii normale a organismului. Iar daca la nivelul fiecarui sistem totul functioneaza bine, este evident ca acest fapt se va reflecta si la nivelul pielii.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Caria dentară – ce este și cum se tratează Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Dieta pentru protejarea ficatului

De ce nu pot sa ma ingras

Era sa mor de la o pastila de slabit


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri