O alimentatie corecta precum si o activitate fizica regulata si odihna nu doar ne asigura sanatatea, ci si frumusetea. Fructele si legumele sunt foarte bogate in minerale si proteine, cele mai importante pentru piele fiind beta-carotenul (ajuta la regenerarea si improspatarea pielii, se gaseste in morcov), vitamina C (singura vitamina care stimuleaza reteaua fibrelor de colagen subcutanate, responsabile de elasticitate, fermitate si repararea ridurilor), vitamina E precum si minerale necesare metabilosmului celulelor pielii.

Pielea este oglinda sanatatii organismului. Ati sesizat cum multiple afectiuni sunt oglindite la nivelul acesteia? Spre exemplu anemia se observa prin paliditatea pielii, bolile cardiace prin paliditate generala si inrosirea unor zone de piele la nivelul fetei, deshidratarea se observa prin uscarea si zbarcirea pielii, bolile renale sau hepatice ori infectiile grave prin schimbarea culorii acesteia, care devine bruna-pamantie etc.

Stiati ca ultimul loc unde ajung nutrientii si vitaminele din corp este pielea? Tocmai din aceste considerente trebuie sa intelegem ca o alimentatie corecta precum si o activitate fizica regulata si odihna nu doar ne asigura sanatatea, ci si frumusetea.

Ce trebuie sa stim despre piele?

Ca sa intelegem mai bine necesitatile pielii si cauza afectiunilor acesteia sa vorbim putin despre structura ei. Pielea are mai multe straturi, denumite : epiderma, derma si hipoderma. Epiderma este reprezentata de tesutul epitelial propriu-zis, care este separat de restul organismului printr-o membrana (bazala) putin permeabila ce are rolul de a proteja organismul de microbii din exterior ajunsi pe piele. Epitelui nu este vascularizat, el hranindu-se prin difuziunea nutrientilor si vitaminelor din vasele subiacente membranei bazale (aflate in derma si hipoderma). Astfel ca este foarte importanta sanatatea peretilor vasculari precum si calitatea si cantitatea nutrientilor circulanti. In derma se gasesc vase sanguine si nervi care au rolul atat in nutritia pielii cat si in sensibilitatea acesteia si in stimularea unor procese cutanate: vasoconstrictie sau vasodilatati, regenerare, descuamare, procese ce sunt controlate si de alte mecanisme sistemice. Tot aici se gasesc si firele de par (foliculi pilosi) precum si acea retea de colagen responsabila de elasticitatea si fermitatea pielii, precum si de formarea ridurilor. In hipoderma, stratul profund al pielii, se gaseste un strat de tesut adipos cu rol in protectie si izolatie (care uneori, datorita lipsei miscarii si alimentatiei incorecte, se formeaza ceea ce numim noi celulita) precum si alte elemente de sustinere si glande.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Caria dentară – ce este și cum se tratează

Chiar daca veti folosi creme de cea mai buna calitate, pentru a avea o piele mereu tanara si frumoasa va va fi de un real folos alimentatia si masajul (sau sportul).

Alimentele necesare pentru o piele frumoasa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri