30 August 2013 publicat în Sanatate 1 share-uri

O poveste impresionanta despre o reusita medicala impresionanta, un caz rar in ginecologie: medicii au reusit sa extirpeze fara complicatii un fibrom de 5 kg. Medicii au amanat mult timp operatia deoarece femeia in varsta de 41 de ani isi dorea copii si nu voia sa renunte la uterul sau.

Comunicat de presa

Recent a fost efectuata in cadrul Clinicii Fertilia o operatie cu grad inalt de risc, extirparea unui fibrom uterin de 5 kilograme la o pacienta in varsta de 41 de ani, care in urma interventiei a ramas cu organele genitale perfect intacte. Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar Obstetrica Ginecologie, a reusit alaturi de echipa sa o performanta medicala rara, deoarece o tumora de o asemenea gravitate presupune in mod normal o operatie de histerectomie, adica extirparea intregului uter.

Interventia a durat 2 ore si a decurs fara complicatii, incizia asemanatoare celei din cadrul unei operatii de cezariana realizandu-se transversal in zona pubiana, astfel incat cicatricea va putea fi acoperita fara probleme de lenjeria intima.

Foto Femeie Insarcinata_Shutterstock

Chiar si in cazul unor tumori mai mici, medicii recomanda extirparea intregului uter, ceea ce va presupune ulterior imposibilitatea obtinerii unei sarcini. In cazul de fata, fibromul devenise vizibil la nivelul abdomenului, depasind in inaltime ombilicul cu aproximativ doua degete, si a ajuns la o asemenea dezvoltare deoarece pacienta in varsta de 41 de ani, care nu are copii la momentul actual, a amanat efectuarea operatiei tocmai din dorinta de a fi parinte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Pregatirea preoperatorie a constat in adminstrarea unui tratament cu scopul de a diminua cat mai mult posibil volumul de sange pierdut in timpul operatiei, care a decurs apoi fara complicatii, astfel incat pacienta a fost externata la trei zile de la interventie. Menstruatia va aparea peste o luna, iar conceperea unui copil va fi posibila in sase luni de la efectuarea operatiei. Bineinteles, exista si o posibilitate destul de mica de recidiva, insa tumora nu va mai ajunge in niciun caz la asemenea dimensiuni, a declarat Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar Obstetrica Ginecologie in cadrul Clinicii Fertilia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri