16 August 2013 publicat în Sanatate 7 share-uri

Depresia la persoanele peste 65 de ani depaseste o prevalenta de 20% si este una dintre cele mai importante si frecvente afectiuni ale populatiei varstnice. Pentru a afla mai multe despre aceasta afectiune am stat de vorba cu Dr. Anca Talasman, medic primar psihiatrie, care ne-a explicat:

Complianta la tratament a unui pacient depresiv este determinata nu numai de eficacitatea antidepresivelor ci si de tolerabilitate. De pilda, persoanele varstnice cu afectiuni cardiovasculare asociate (90% din depresivii de peste 60 de ani au asociata hipertensiune arteriala) sunt pacienti pentru care exsitenta unor reactii adverse minime este foarte importanta deoarece sunt pacienți fragili polimedicati (iau mai multe medicamente in acelasi timp pentru mai multe afectiuni). Acesti pacienti trebuie sa beneficieze de un antidepresiv care sa nu interactioneze cu celelalte medicamente si sa dea efecte adverse.

De obicei la o varsta inaintata suspicionam somaticul, alte boli ca fiind cauza problemelor medicale, dar este o greseala sa trecem cu vederea o posibila depresie. Este necesar ca acesti pacienti sa intrebe medicul psihiatru care este medicatia antidepresiva ce face diferenta, pentru ca ei sa revina la o viata normala.In Romania, o platforma complexa online, www.depresiv.ro, a fost gandita special ca un mijloc de sprijin si informare pentru cei care s-au confruntat de-a lungul vietii cu o tulburare de dispozitie sau au in familie persoane care trec prin astfel de episoade. Astfel, in cazul in care aveti in familie o persoana care sufera de simptomele depresiei, puteti consulta platforma pe care veti gasi informatii provenite de la specialisti din domeniul psihiatriei.

Sursa informatii medicale: Anca Talasman, medic primar psihiatrie

Comunicat de presa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri