15 August 2013 publicat în Sanatate 22 share-uri

Dr. Maria Nitescu ne invata cum putem sa avem grija ca stilul nostru de viata sa respecte principalele ingrediente pentru a fi sanatosi.

Preocuparea pentru sanatate trebuie sa detina un loc important in viata noastra si este necesar sa constientizam ca multe dintre bolile cronice pot fi prevenite printr-un stil de viata sanatos, in care alimentatia ocupa unul dintre primele locuri.

Dr. Maria Nitescu ne invata cum putem sa avem grija ca stilul nostru de viata sa respecte principalele ingrediente pentru a fi sanatosi.

Alimentul ideal, daca ar exista, ar trebui sa indeplineasca o serie de conditii: sa aiba valoare energetica mica, sa fie concentrat din punct de vedere al nutrientilor esentiali (aminoacizi esentiali, vitamine, minerale, acizi grasi polinesaturati esentiali), sa contina fibre alimentare si glucide complexe, sa contina o cantitate redusa de colesterol si sare. Deoarece alimente ideale nu exista, pentru a-si mentine sanatatea, omul trebuie sa consume o varietate de alimente care sa aduca organismului nutrientii de care acesta are nevoie.

Dr. Maria Nitescu ne sfatuieste care sunt alimentele care nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al unei persoane sanatoase. Acesta include: cerealele integrale; legumele colorate in verde inchis, rosu, portocaliu si leguminoase (fasole uscata, mazare); fructele; laptele si produsele lactate semidegresate sau degresate; uleiurile vegetale (floarea soarelui, masline, porumb, soia, arahide); carnea slaba de pasare sau pestele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Principiile de bază ale mașinii CNC Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

De asemenea, Dr. Maria Nitescu ne recomanda o lista de alimente pe care trebuie sa le consumam in cantitati cat mai mici sau cat mai rar: alimente / bauturi racoritoare ce contin zahar adaugat; grasimile solide (unt, untura, seu), inclusiv margarina ce contine acizi grasi trans, alimente preparate cu grasimi saturate, grasimi hidrogenate si zahar (prajituri, patiserie, inghetata etc); produsele de panificatie si cerealele rafinate (paine alba, sortimente de panificatie din faina alba, paste din faina alba, orez decorticat etc); sarea si toate produsele procesate ce contin sare (conserve in saramura, mezeluri, snacksuri etc); bauturile alcoolice.

”Trebuie sa stim ca o alimentatie sanatoasa nu inseamna numai ce consumam, ci si cat consumam, cum le combinam, cum preparam alimentele, de câte ori mâncam si când mâncam. De asemenea, nu trebuie sa uitam cât de importanta este activitatea fizica, unul dintre principalele ingrediente ale sanatatii noastre, care ajuta la reducerea semnificativa a riscului aparitiei bolilor cardiovasculare, a hipertensiunii arteriale, a accidentelor vasculare cerebrale, a diabetului zaharat al adultului si a obezitatii”, ne spune Dr. Maria Nitescu, sef lucrari UMF Carol Davila.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Foto: Mancare organica_Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri