18 Iunie 2013 publicat în Sanatate 16 share-uri

Trebuie sa stii ca organismul are mare nevoie de proteine , iar o carenta ar putea duce la probleme serioase de sanatate. Dr. Vera Daghie, consilier in probleme de nutritie, ne spune care sunt cele mai bune surse de proteine vegetale.

STIATI CA! Pune-le in supe si ciorbe, daca nu iti plac in salate, sosuri sau antreuri. In magazine gasesti nori- alge care se folosesc la prepararea sushi.

SEMINTELE DE CANEPA

Semintele de cânepa contin 6 g de proteine/100 g. Cercetatorii au descoperit ca semintele de cânepa sunt singura sursa de proteine comestibile asimilate complet de catre organismul uman.

STIATI CA! In salatele pe care le prepari adauga si o mâna de astfel de seminte, de preferat macinate pentru a fi mai bine absorbite proteinele!

QUINOA

Quinoa contine 5 g proteine/100 g. Quinoa este o cereala care ajuta la tratarea constipatiei si a colesterolui, datorita cantitatii mari de fibre din compozitie.

STIATI CA! Contine vitaminele B1, B2, B6, B9, E, precum si fier, magneziu, fosfor, zinc, calciu. Din quinoa poti prepara budinci, pilaf, rissotto, salate. Nu contine gluten.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior

AVOCADO

Avocado contine 4 g de proteine/100 g. Consumat cu moderatie, avocado este o sursa esentiala de grasimi monosaturate.

STIATI CA! Scade riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare si a cancerului.

Foto@iStock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri