12:08, 11 August 2008 publicat în Sanatate

Relaxarea are asadar o pondere remarcabila in refacerea organismului, o relaxare bine efectuata, timp de o jumatate de ora, fiind echivalenta cu 4-6 ore de somn. In plus, practicarea exercitiilor de relaxare reduce sensibilitatea exagerata, impiedica formarea contractiilor musculare inutile si ajuta la reglarea pulsului si a respiratiei.

Suntem direct raspunzatori de starea noastra de sanatate, de fericirea, de gasirea echilibrului interior, de propriile noastre reusite si bucurii. Este de datoria noastra sa avem grija de noi insine. Ce s-ar intampla daca la sfarsitul unei zile asidue de munca nu ne-am lasa corpul si mintea libere sa se revigoreze si sa se incarce energetic? Organismul nostru ar ceda... Daca nu este contrabalansata corespunzator, suprasolicitarea fizica si psihica poate bloca reactiile normale ale organismului, afectandu-ne starea de sanatate.

Relaxarea are asadar o pondere remarcabila in refacerea organismului, o relaxare bine efectuata, timp de o jumatate de ora, fiind echivalenta cu 4-6 ore de somn. In plus, practicarea exercitiilor de relaxare reduce sensibilitatea exagerata, impiedica formarea contractiilor musculare inutile si ajuta la reglarea pulsului si a respiratiei. Nici nu trebuie sa fim mari specialisti in tehnicile relaxarii ca sa practicam anumite exercitii de relaxare, simple si la indemana oricui. Iata care sunt, in opinia lui Aurelian Cirjeu Gogan (“Autovindecare prin metode naturiste”) cele mai cunoscute si mai usor de pus in practica tehnici de relaxare:

Pentru relaxarea la birou - Degetele se asaza sub birou, incercandu-se ridicarea acestuia. Alternativ, varfurile picioarelor se indreapta spre un obicet imaginar, intentionand sa-l impingeti. Acest exercitiu se poate efectua de cateva ori pe zi.

Citeste si:
Cum să faci o cameră să arate mai mare cu oglinzi
Cum să faci o cameră să arate...

Pentru aerisirea plamanilor - Se inspira lent si profund pentru ca ulterior sa se expire profund. Vor urma alte inspiratii, de data aceasta rapide si profunde, urmate imediat de expiratii lente si profunde.

Pentru relaxarea spatelui - Spatele se va lipi de speteaza unui scaun, dupa care se executa o aplecare, urmarindu-se atingerea pieptului cu genunchii. Corpul ramane in aceasta pozitie timp de 10 secunde. Exercitiul se repeta de cateva ori. De asemenea, rasul reprezinta una dintre cele mai usoare metode pentru intarirea muschilor pieptului si ai abdomenului asa ca incercati sa radeti cat mai mult. Pentru relaxarea gatului sunt indicate rotiri in ambele sensuri.

Citeste si:
Interviu cu Lavinia Urcan, membru fondator Unfold Motion
Interviu cu Lavinia Urcan,...

Pentru relaxarea ochilor - Daca ati stat pentru o perioada prea mare de timp cu ochii in monitor, faceti o scurta pauza. Rotiti ochii de 5-6 ori in partea stanga si tot de 5-6 ori in partea dreapta.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri