Relaxarea are asadar o pondere remarcabila in refacerea organismului, o relaxare bine efectuata, timp de o jumatate de ora, fiind echivalenta cu 4-6 ore de somn. In plus, practicarea exercitiilor de relaxare reduce sensibilitatea exagerata, impiedica formarea contractiilor musculare inutile si ajuta la reglarea pulsului si a respiratiei.

Pentru o pozitie corecta a corpului lipiti corpul perfect de un perete, tinand capul drept si privirea inainte. Ramaneti in aceasta pozitie pret de cateva minute.

Pentru relaxarea capului incercati sa cascati normal sau provocati cascatul masand cu buricele degetelor maxilarul inferior sub lobii urechilor.

Pentru relaxarea rapida a intregii musculaturi a corpului si a fetei sunt recomandate intinderile si cascatul. Acelasi efect relaxant il poate avea insa si urmatorul exercitiu: asezati-va pe un scaun in pozitie dreapta, tinand umerii lipiti de speteaza scaunului si, cu ajutorul mainilor, trageti scaunul spre corp. Apoi, aflat in aceeasi pozitie, rezemat de speteaza scaunului, tinand de data aceasta mainille impreunate la ceafa, incearca sa opui rezistenta cu capul la tractiunea mainilor timp de 1 minut.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri