22 Martie 2013 publicat în Sanatate 55 share-uri

Primavara este momentul ideal pentru a incepe o cura de detoxifiere a organismului. Vremea mai calda ne inzestreaza cu noi energii, iar apropierea zilelor de vara ne indeamna sa fim din nou in forma maxima.

La ora 18 se va consuma o salata de legume proaspata, preparata la fel ca in prima zi. Alaturi de aceasta se va servi o cana mare de shake proteic, pregatita din aproximativ 5 linguri de amestec praf.

In plus, la interval de o ora dupa masa de seara si la o ora dupa fiecare portie de fructe din timpul zilei, se vor consuma intre 250 si 350 ml de apa plata. Pe intreaga perioada a curei de detoxifiere se va evita consumul de ceai verde sau negru, cafea, bauturi din comert sau alcool.

De asemenea, este indicat ca shake-ul proteic pe care il vom consuma sa nu contina:

  • zahar sau indulcitori artificiali (aspartam, acesulfam);
  • fructoza;
  • coloranti sau arome artificiale;
  • cazeina, cazeinat din calciu sau proteina din lapte.

Regimul de detoxifiere al doctorului Elson Haas

Unul dintre pionierii medicinei integrative, doctorul Elson Haas asociaza intoxicarea organismului sau deficientele nutritionale din cadrul acestuia cu diverse boli si probleme de sanatate, cum ar fi alergiile, bolile cardiovasculare, uscarea pielii, caderea parului sau oboseala cronica. Pentru a preveni sau remedia aceste dezechilibre din organism, Elson recomanda detoxofierea, pe care o considera una dintre cele mai eficiente terapii posibile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Astfel, prin reducerea consumului de proteine si consumul zilnic de fructe, legume, apa si ceaiuri din plante, organismul uman are posibilitatea de a se vindeca treptat de cele mai multe boli ale civilizatiei moderne.

Meniul unei zile din dieta Haas

Dimineata, la trezire, se bea o cana de apa filtrata sau de izvor pe stomacul gol, urmata de o a doua cana de apa in care s-a stors zeama de la o jumatate de lamaie. Apoi se consuma un fruct proaspat, pastrat la temperatura camerei, cum ar fi o para, o banana, un mar, cateva boabe de struguri sau o portocala.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri