12:03, 22 Martie 2013 publicat în Sanatate45 share-uri

Primavara este momentul ideal pentru a incepe o cura de detoxifiere a organismului. Vremea mai calda ne inzestreaza cu noi energii, iar apropierea zilelor de vara ne indeamna sa fim din nou in forma maxima.

La ora 18 se va consuma o salata de legume proaspata, preparata la fel ca in prima zi. Alaturi de aceasta se va servi o cana mare de shake proteic, pregatita din aproximativ 5 linguri de amestec praf.

In plus, la interval de o ora dupa masa de seara si la o ora dupa fiecare portie de fructe din timpul zilei, se vor consuma intre 250 si 350 ml de apa plata. Pe intreaga perioada a curei de detoxifiere se va evita consumul de ceai verde sau negru, cafea, bauturi din comert sau alcool.

Citeste si:
3 lucruri de știut când alegi un suc natural
3 lucruri de știut când alegi...

De asemenea, este indicat ca shake-ul proteic pe care il vom consuma sa nu contina:

  • zahar sau indulcitori artificiali (aspartam, acesulfam);
  • fructoza;
  • coloranti sau arome artificiale;
  • cazeina, cazeinat din calciu sau proteina din lapte.

Regimul de detoxifiere al doctorului Elson Haas

Unul dintre pionierii medicinei integrative, doctorul Elson Haas asociaza intoxicarea organismului sau deficientele nutritionale din cadrul acestuia cu diverse boli si probleme de sanatate, cum ar fi alergiile, bolile cardiovasculare, uscarea pielii, caderea parului sau oboseala cronica. Pentru a preveni sau remedia aceste dezechilibre din organism, Elson recomanda detoxofierea, pe care o considera una dintre cele mai eficiente terapii posibile.

Citeste si:
Există șanse să învingi infertilitatea!
Există șanse să învingi...

Astfel, prin reducerea consumului de proteine si consumul zilnic de fructe, legume, apa si ceaiuri din plante, organismul uman are posibilitatea de a se vindeca treptat de cele mai multe boli ale civilizatiei moderne.

Meniul unei zile din dieta Haas

Dimineata, la trezire, se bea o cana de apa filtrata sau de izvor pe stomacul gol, urmata de o a doua cana de apa in care s-a stors zeama de la o jumatate de lamaie. Apoi se consuma un fruct proaspat, pastrat la temperatura camerei, cum ar fi o para, o banana, un mar, cateva boabe de struguri sau o portocala.

Foto@Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri