22 Martie 2013 publicat în Sanatate 55 share-uri

Primavara este momentul ideal pentru a incepe o cura de detoxifiere a organismului. Vremea mai calda ne inzestreaza cu noi energii, iar apropierea zilelor de vara ne indeamna sa fim din nou in forma maxima.

Dupa 15-30 de minute, ca mic-dejun se mananca un bol de cereale integrale fierte, ideale fiind meiul, amarantul, quinoa, orezul brun sau hrisca. Cerealele pot fi asezonate cu doua linguri de suc de fructe pentru a obtine un gust mai dulce. De asemenea, ele pot fi asezonate cu o lingurita dintr-un amestec special de <unt mai bun>, precum il numeste Haas, impreuna cu un strop de sare sau de sos tamari.

Acest amestec se realizeaza din 200 de grame de unt la temperatura camerei, care se combina cu o jumatate de pahar de ulei de rapita / ulei din seminte de in / ulei de masline presat la rece. Amestecul se tine la frigider si din el se pot consuma maximum 3 lingurite zilnic.

La masa de pranz (orele 12-13) si la masa de seara (orele 17-18) se consuma cate unul-doua boluri medii de legume fierte in amestec. Printre acestea se pot numara:

  • varza
  • napul
  • fasolea verde
  • broccoli
  • varza de Brussels
  • sfecla
  • bamele
  • conopida
  • morcovii.

Intre mese, la orele 11.30 si 15 se vor bea incet 1-2 cani de zeama pastrata de la legumele fierte, eventual amestecata cu putin sare. De asemenea, seara se vor bea ceaiuri pe baza de plante cu proprietati detoxifiante, cum ar fi ceaiul de menta, de anghinare, papadie, galbenele ori musetel.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

La fel de important este ca fiecare masa sa fie consumata in liniste si in mod relaxat, mestecand pe indelete fiecare bucatica de mancare si amestecand-o bine cu saliva inainte de a o inghiti.

Daca in timpul zilei ni se face foame, putem consuma in plus o portie de 85-100 de grame de proteina usoara, ideal la jumatatea dupa-amiezei. Aceasta poate consta in carne de peste, in carne de pui organic fara pielita, sau in diverse tipuri de leguminoase (fasole alba, rosie sau neagra, linte, naut).

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri