20 Februarie 2013 publicat în Sanatate 2 share-uri

In copilarie parintii iti spuneau ca daca mananci morcovi nu vei avea nevoie de ochelari de vedere? Sau ca daca stai prea aproape de televizor poti orbi? Ca adult, poti considera aceste sfaturi deplasate. Dar care sunt adevarate si care sunt mituri?

Mitul 4: Daca porti ochelari sau lentile de contact, ochii tai vor deveni dependenti de ele si vederea ti se va inrautati

Adevarul: Acuitatea vizuala nu este redusa din cauza ochelarilor sau a lentilelor de contact, acestea fiind recomandate in urma unui consult medical. Tulburarile de vedere apar din cauza varstei, a prezentei anumitor afectiuni sau a traumatismelor locale.

Mitul 5: Privitul la televizor de la o distanta mica afecteaza vederea

Adevarul: Privitul de aproape la televizor poate provoaca cefalee (dureri de cap), dar nu conduce la aparitia tulburarilor de vedere.

Mitul 6: Purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact necorespunzatoare iti inrautatesc vederea

Adevarul: Ochelarii sau lentilele de contact trebuie sa ofere confort purtatorului. Cand o pereche de ochelari este necorespunzatoare, ochiul este chinuit, lacrimeaza, este iritat. Acest lucru arata ca dioptriile sunt gresite sau ca executarea ochelarilor n-a respectat indicatiile din reteta stabilita de oftalmolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Comunicat de presa Bausch & Lomb Vision Care

Foto homepage si interior: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri