19 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 10 share-uri

Statul pe scaun / inactivitatea pentru perioade lungi de timp creste riscul aparitiei bolilor de inima, diabet, si chiar poate cauza moartea, sugereaza cercetatorii britanici.

Mai sanatosi, prin schimbarea stilului de viata

Cercetarile au relevat ca cea mai puternica asociere gasita a fost aceea dintre sedentarismul prelungit si diabetul zaharat. Exista dovezi clare ca lipsa miscarii pe perioade prelungite afecteaza negativ nivelul de glucoza din sange si creste rezistenta la insulina - iar oamenii de stiinta inca lucreaza la descifrarea exacta a acestui mecanism. Dr. Wilmot crede ca mesajul acestui studiu i-ar putea ajuta pe cei cu risc ridicat de diabet zaharat, cum ar fi persoanele obeze, pentru ca promoveaza ideea influentarii in bine a starii de sanatate prin intermediul schimbarii stilului de viata – lucru relativ usor de facut.

Prof. Stuart Biddle, de la Universitatea Loughborough, care a lucrat, de asemenea, la studiu, a declarat: "Exista multe moduri in care putem reduce timpul petrecut in mod sedentar, cum ar fi de intreruperea perioadelor lungi de lucru la computer, la locul de munca. Putem avea intalniri «in picioare», putem face o plimbare in timpul pauzei de pranz, iar seara putem reduce timpul de vizionare a TV cautand activitati mai putin sedentare."

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

Dr. Matei Hobbs, director de cercetare la institutul Diabetes UK, a declarat ca oamenii ar trebui sa fie incurajati sa faca miscare. "Reducerea timpului petrecut in mod sedentar si inlocuirea acestuia cu mai multa activitate fizica este o modalitate foarte buna de a ne mentine o greutate optima, iar acesta este cel mai bun mod de a minimiza riscul de diabet de tip 2."

Sursa: Sitting for long periods is bad for your health, BBC Health, 15 Octombrie 2012

Foto homepage si interior: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri