Exista o serie de analize care se recomanda a fi efectuate de catre toate femeile, dupa o anumita varsta, in scopul preventiei anumitor boli care sunt frecvente in populatia feminina.

8.TSH

Afectiunile tiroidiene sunt mult mai frecvente in randul femeilor in comparatie cu barbatii. TSH-ul este un hormon secretat de glanda hipofiza, care controleaza activitatea glandei tiroide.

O simpla testare a nivelului sangvin al TSH-ului poate arata daca exista o suferinta a glandei tiroide (hipertiroidism /hipotiroidism) si se poate urma un tratament inainte ca boala sa avanseze.

Sarcina poate agrava sau declansa o suferinta tiroidiana latenta. Pe de alta parte, problemele tiroidiene pot afecta ovulatia, ducand la probleme de fertilitate in cazul femeilor sau pot afecta buna desfasurare a sarcinii, ducand la nastere prematura sau chiar la pierderea sarcinii.

Orice femeie este sfatuita sa faca analiza sangvina a TSH-ului o data pe an.

9.Consult stomatologic

Desi este adesea neglijat, un consult stomatologic este obligatoriu o data la 6 luni, pentru a verifica sanatatea dintilor si a gingiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Consultul stomatologic des, preintampina si trateaza la timp probleme precum: cariile, problemele gingivale, paradontoza. S-a demonstrat ca infectiile dentare (abcesul dentar, carii) cresc riscul femeilor de a naste prematur.

va recomandam si:

4 analize obligatorii pentru orice femeie

7 Pacate mortale in sanatatea femeii

5 analize care iti pot salva viata

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

un articol de Ioana Paunescu

sursa foto:shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri