29 Iunie 2009 publicat în Sanatate 20 share-uri

Prima veriga privind sanatatea organelor sexuale feminine este preventia. De aceea vom vorbi in acest articol despre patru analize obligatorii pe care orice femeie trebuie sa le faca macar anual.

Femeile, prin natura lor anatomica si fiziologica, sunt predispuse la anumite patologii tipice sexului feminin si ma refer la cele din sfera genitala. Aceste patologii nu ridica interes doar prin faptul ca exista, caci pana la urma orice organ ar putea fi afectat, ci ne starneste interesul intr-atat de mult incat sa consideram obligatorie verificarea existentei lor datorita incidentei ingrijorator de mare. Practic, cancerul de san reprezinta prima cauza de mortalitate in randul femeilor, urmata de cancerul de col uterin. Asadar nu vorbim de niste patologii oarecare, ci de unele cu incidenta foarte ridicata care curma multe vieti. Sa nu uitam ca pretutindeni in lume la fiecare doua minute o femeie moare de cancer de col uterin.

Ceea ce este, daca putem spune astfel, imbucurator privind aceste patologii feminine care ucid este ca ele pot fi depistate din timp, pot fi tratate si chiar vindecate. Este uluitor cum boli ce pot fi vindecate ajung in stadii de evolutie letale, ca acestea iau vieti ce ar fi putut fi salvate... si totusi aceste boli ocupa primele locuri privind mortalitatea in randul femeilor. Este datoria noastra, a celor din sistemul medical, sa cautam sa informam cat mai corect, mai clar, mai pe intelesul tuturor femeile despre cum pot preveni, diagnostica sau trata aceste boli.

Prima veriga privind sanatatea organelor sexuale feminine este preventia. De aceea vom vorbi in acest articol despre patru analize obligatorii pe care orice femeie trebuie sa le faca macar anual.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Împreună în arte și simțiri Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

1.Testul Babes-Papanicolau

Acest test are rolul de a verifica starea de sanatate a celulelor colului uterin si trebuie realizat anual din primul an in care femeia si-a inceput viata sexuala. De atunci an de an trebuie sa se prezinte la medic pentru efectuarea acestui test. Rezultatele testului Papanicolau sunt obtinute in urma examinarii la microscop a celulelor cervicale prelevate in urma unei biopsii.

In momentul in care aceste celule sufera modificari se pune problema interpretarii gravitatii acestor modificari, care pot avea semnificatii de la o vaginita banala pana la prezenta cancerului de col uterin. In functie de gradul afectarii celulare, de tipul acestei afectari si de prezenta sau absenta unor microorganisme se stabileste care este cauza ce a dus la rezultatele anormale ale testului Papanicolau. Iata care sunt afectiunile ce au ca rezultat obtinerea unui test Papanicolau anormal:

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri