Ce nu stiai despre CANABIS... Intrebuintarile sale neobisnuite!

12:10, 25 Octombrie 2012 publicat în Sanatate68 share-uri

Cand auzim despre marijuana, putini dintre noi ne gandim ca aceasta planta are destule proprietati pentru a face "bine", adica ar putea fi folosita cu succes in terapia medicala a anumitor afectiuni.

Ceea ce se cunoaste mai putin despre marijuana

Cannabis-ul, cunoscut si sub denumirea de marijuana se prepara dintr-o planta(Cannabis sativa), originara din Asia centrala si de sud.

Plantele din genul Cannabis se folosesc ca plante textile (canepa), in scopuri medicinale. Din frunzele de Cannabis se poate extrage o substanta psihoactiva, folosita ca drog, cu denumirea de THC (tetrahidrocannabinol).

Citeste si:
Campanie pentru depistarea precoce a cancerului bronhopulmonar: 50...
Campanie pentru depistarea...

Cannabisul este un drog psihotrop utilizat de milenii in China si India. Samanii, cei care intrau in relatie cu spiritele, foloseau cannabis-ul pentru a intra in starea de transa. Hasisul se obtine tot din cannabis.

Drogul din cannabis

Drogul (THC) obtinut din frunzele si florile de cannabis este o substanta psihotropa, care traverseaza bariera hemato-encefalica si influenteaza direct sistemul nervos central (creierul).

Citeste si:
Ecografia mamară vs. mamografie: ce trebuie să știi 
Ecografia mamară vs....

Cannabis-ul are ca efecte alterarea perceptiei, alterarea starii de constienta, tulburari de comportament;poate induce stari variate: euforie, hiperstimulare,halucinatii. Cannabis-ul produce dependenta psihica si fizica.

sursa foto: sxc.hu


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri