20 Iulie 2012 publicat în Sanatate 11 share-uri

Expertul nostru in nutritie si fitness ne ofera sfaturi pretioase despre modul in care ne putem mentine in mod natural sanatatea oaselor.

Calciul are roluri importante in organism: intervine in contractia muschilor, intermediaza actiunea hormonilor, face posibila diviziunea si multiplicarea celulara.

Tesutul osos este remaniat permanent, iar calciul nu este fixat in oase definitiv, ci se reinnoieste continuu, in fiecare zi cantitati variabile de calciu fiind absorbite din alimentatie, fixate in tesutul osos sau eliminate prin urina si materii fecale.

NECESAR ZILNIC DE CALCIU: 900 mg adulti; 1200 mg copii si adolescenti; 1200 mg persoane in varsta

Datorita faptului ca masa osoasa se acumuleaza in timpul copilariei si adolescentei, perioada de crestere extrem de importanta intre 10 si 19 ani necesita un aport suplimentar de calciu. In consecinta, doza zilnica recomandata de nutritionisti trebuie marita de la 1200 mg/zi la 1300 mg/zi.

Din pacate aportul de calciu din alimentatie nu reuseste sa acopere nevoile zilnice ale organismului-femeile consuma aproape 50% din doza recomandata, in timp ce barbatii acopera 75% din ea. Aportul scazut de calciu este asociat cu afectiuni severe: osteoporoza, hipertensiune, cancer de colon, calculi urinari.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Recomandarea generala este ca aportul de calciu sa fie facut prin intermediul alimentelor, unde este asociat cu alti nutrienti esentiali pentru sanatate, cea mai buna sursa fiind laptele ( 100 mg lapte=125 mg calciu)

In ultimii ani consumul de lapte a scazut dramatic in favoarea bauturilor racoritoare, situatie care a primit numele de CRIZA CALCIULUI.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri