29 Mai 2012 publicat în Sanatate 40 share-uri

Expertul Garbo Dr. Cristina Damacus ne ofera informatii pediatrice pretioase pentru orice mamica privind alergenii comuni care pot afecta copiii.

Dr. Cristina Damacus, 32 ani, este Medic Specialist Pediatrie cu competenta in ultrasonografie generala, a absolvit UMF Victor Babes Timisoara in 2004, rezidentiatul l-a terminat in 2009 la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara, iar din 2010 lucreaza la Clinica Medicis Timisoara, www.medicis.ro. Pe Dr. Cristina Damacus o gasiti pe blogul sau personal de pediatrie "Pediatrul de buzunar" din 2010.

Interese medicale: imagistica pediatrica, alaptarea la san, ingrijirea nou-nascutului si sugarului, bolile alergice, onco-hematologie pediatrica.

Dr. Cristina Damacus - Expert Garbo in Pediatrie
Pediatrul de buzunar

Alergiile la copii

Stranutul, secretiile nazale si oculare deranjante, eruptiile pe piele, mancarimile nazale si in gat sau dificultatile la respiratie pot fi semnul unei alergii respiratorii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Alergiile respiratorii (rinita alergica, astmul) sunt tot mai frecvente in zilele noastre, afectand un numar mare de copii, uneori de la varste foarte fragede. Cel mai des, alergiile respiratorii sunt declansate de alergeni din casa, “ musafiri nepoftiti” pe care ii putem elimina prompt, pentru o buna sanatate a celui mic.

Cei mai importanti alergeni domestici

Mucegaiul

Mucegaiul: este o ciuperca ce se gaseste atat in casa cat si in mediul ambiant. Creste in zone umede si prost ventilate si poate produce probleme reale copiilor. El se gaseste indeosebi in bai cu probleme de scurgere, pereti cu igrasie dar si in pivnite umede sau in curte sub frunzele moarte.

Atentie la florile de apartament, adeseori pamantul de flori este infestat cu mucegaiuri. Florile de apartament nu vor fi puse in camera copilului mic iar daca observati albirea suprafetei pamantului din ghiveci, e bine sa le eliminati complet din casa.

Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Insectele produc alergii

Insectele sunt periculoase prin dejectiile pe care le elimina in casa si care pot afecta copilul. Eliminarea lor este obligatorie. Tratamentele anti-gandaci trebuie facute cu atentie, astfel incat copilul sa nu vina in contact cu insecticidul, orice tip de insecticid fiind extrem de toxic pentru cel mic.

Acarienii si alergiile la copil

Acarienii sunt niste organisme microscopice care se hranesc cu celulele moarte care se descuameaza permanent de pe tegumentele umane. Ei sunt unul dintre cauzele principale ale alergiiilor respiratorii si se gasesc in special in saltele, asternuturi, prosoape sau haine purtate timp indelungat fara a fi spalate.

De aceea este foarte importanta schimbarea deasa a asternuturilor, igienizarea frecventa a paturilor, aerisirea si aspirarea saltelelor, pernelor si pilotelor, mai ales in camera copilului.

Profesoară înjunghiată de un elev în timpul orei, la Colegiul „Ion Creangă” din București Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri