24 Mai 2012 publicat în Sanatate 30 share-uri

Fosforul este un mineral esential, care intervine in aproape toate reactiile chimice din interiorul celulelor. Fosforul este mineralul cu cele mai multe roluri in organism. Expertul Garbo, Mihaela Murgu, ne dezvaluie totul despre importanta fosforului asupra sanatatii organismului.

Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela a inceput cariera de fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.


In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com

Ce sunt vitaminele?

Vitaminele sunt compusi organici necesari cresterii si bunei functionari a organismului. Vitaminele sunt necesare in cantitati mici (de aceea sunt numite si micronutrienti) deoarece organismul le utilizeaza fara a le descompune, asa cum se intampla cu glucidele si cu alti macronutrienti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Exista 13 compusi considerati drept vitamine, dintre care 4 sunt solubile in grasimi (vitamine liposolubile) si 9 sunt solubile in apa (vitamine hidrosolubile). Vitaminele liposolubile: A, D, E si K sunt stocate in cantitati mici in organism. Vitamina C si complexul de vitaminele B – tiamina, riboflavina, niacina, acidul pantotenic,piridoxina, biotina, acidul folic, cianocobalamina – sunt solubile in apa, astfel incat cantitatile in exces sunt excretate.

Introducere

Fosforul este un mineral important, care intervine in aproape toate reactiile chimice din interiorul celulelor. In organism, fosforul se gaseste in proportie de 80% in oase si dinti sub forma de fosfat de calciu. De altfel, fosforul si calciul sunt responsabile in egala masura pentru cresterea si mentinerea oaselor.

In plus, fosforul indeplineste alte functii, fiind mineralul cu cele mai multe roluri in organism. Fosforul este implicat in producerea de colagen, necesar pentru oase, articulatii, tendoane, ligamente, cartilaje, ochi si piele.

Fosfolipidele, formate din fosfor si acizi grasi, se gasesc in membranele celulare. Fiind solubile atat in apa cat si in grasimi, fosfolipidele permit nutrientilor sa treaca prin membranele celulare, pentru a hrani celulele. Fosforul este vital pentru producerea energiei necesare celulelor, fiind principalul component al ATP .


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri