, 20 Februarie 2012 publicat în Sanatate 13 share-uri

O buna modalitate de a-ti pastra motivatia este aceea de a-ti reaminti constant ca urmeaza sa culegi niste beneficii de pe urma exercitiilor practicate; un nou "tu", puternic, sanatos si activ urmeaza sa iasa la suprafata.

Stim cat de importanta este miscarea fizica. Si de cate ori nu am decis ferm ca de maine mergem la sala sau facem acele exercitii minunate sau, cu siguranta, alergam prin parc? Si pornim, plini de entuziasm, in prima zi. A doua. Si a treia. Insa dupa alte cateva zile sau in cel mai bun caz cateva saptamani, ceva se intampla si nu mai avem chef sa facem nimic. De ce? Pur si simplu nu mai avem motivatie.

Iata cateva metode automotivationale propuse de specialisti, astfel incat tu sa nu fii tentat sa renunti la sport. Si astfel sa beneficiezi de minunatele rezultate pe care ti le aduce exercitiu fizic regulat.

Metode automotivationale pentru a nu renunta la sport

O buna modalitate de a-ti pastra motivatia este aceea de a-ti reaminti constant ca urmeaza sa culegi niste beneficii de pe urma exercitiilor practicate; un nou "tu", puternic, sanatos si activ urmeaza sa iasa la suprafata. Practicarea regulata a unui sport nu iti va imbunatati doar sanatatea, ci si infatisarea, nivelul de energie si interactiunile sociale. Nu trebuie sa uiti de beneficiile psihice pe care exercitiile fizice le ofera: incredere, forta interioara si un scut impotriva depresiei, anxietatii sau stresului.

Daca te gandesti serios la sanatatea ta si la bunastarea intregului organism, vei incepe sa practici in mod regulat exercitii fizice. Observand rezultatele, vei deveni si mai motivat - pentru ca se stie: actiunea creeaza motivatie!

Stabileste-ti obiective

Stabilirea de obiective este o tehnica excelenta pentru pastrarea motivatiei initiale. Daca esti de felul tau nerabdator, vei incepe sa lucrezi din greu, dar te vei plictisi pe parcurs. De aceea, ai nevoie de niste obiective clare - spre care trebuie sa iti canalizezi intreaga energie.

Pe parcurs, o data cu realizarea fiecarui pas, motivatia ta va creste si vei fi incurajat sa continui. Iata cum poti atinge obiectivele pe care ti le propui si rezultatele pe care le meriti.

1. Asigura-te ca obiectivele tale sunt masurabile: o dorinta formulata vag (de exemplu, "Vreau sa fiu in forma") nu spune de fapt nimic. Hotaraste clar ce si cand vei obtine, ca sa ai ce urmari: "Vreau sa elimin 2 kilograme pana pe 1 august".


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri