Candidoza vaginala este una dintre cele mai frecvente probleme genitale cu care femeile se confrunta, fiind prezenta cel putin o data in viata fiecarei femei. Aceasta boala se produce datorita agresiunii la nivelul mucoasei vulvo-genitale a unei ciuperci numite Candida Albicans.
Simptomele candidozei la barbati

- inflamatia penisului
- scurgeri uretrale
- mancarimi si eventual inrosire la nivelul penisului

In trei sferturi din cazuri barbatul nu este afectat si nu are nevoie, in general, de tratament, dar aceasta hotarare o poate lua numai medicul.

Daca nivelul de activitate al sistemului imunitar este foarte scazut aceasta candidoza se poate generaliza la nivlul intregului organism. Sunt cunoscute cazui de septicemii ce au la baza infectii micotice.

Cum tratam candidoza?

De multe ori aceasta afectiune nu este usor de tratat. Unele femei au frecvente recidive, altele nu raspund la tratament etc. Tratamentul poate dura, dupa caz, chiar luni de zile. Este obligatoriu sa urmati cu sfintenie tratamentul prescris de medicul ginecolog, chiar daca simptomatologia a disparut si nu va mai deranjeaza nimic. Redobandirea stabilitatii echilibrului florei vaginale poate reprezenta un proces de lunga durata si, chiar daca pe moment va simtiti bine, veti observa ca daca renuntati la tratament candidoza recidiveaza. Oricum apar recidive, mai ales in urma unui tratament cu antibiotice, insa este important ca aceasta afectiune sa apara foarte rar.

In general tratamentul pentru candidoza consta in administrarea unor ovule (Poliginax spre exemplu sau ovule preparate de farmacii) ce contin antibiotice specifice pentru germenii care au iesit la analiza secretiilor (Candida si eventual alte bacterii asociate). Se pot administra antimicotice si oral, pentru un tratament mai intens. Uneori tratamentul poate fi de scurta durata, alteori poate dura luni intregi.

Impotriva candidozei sunt multe preparate antimicotice sub forma de ovule, gel, creme cu aplicare locala, spuma, capsule cu gelatina etc. Tratamentul adecvat va fi prescris numai de un medic ginecolog. Este posibil ca tratamentul local sa fie completat cu pastile ce se administreaza pe cale orala ( de obicei clasa Ketoconazol, de exemplu: Nizoral, Sostatin sau Orungal).

La inceputul tratamentului i se recomanda pacientei si dusuri vaginale cu bicarbonat medical si ceaiuri (de coada soricelului, de galbenele etc.) care au rolul de a reduce senzatiile de mancarime si usturime.

De asemenea trebuie tratat si partenerul, pentru el tratamentul consta in creme, unguente si pastile administrate pe cale orala.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri