Candidoza vaginala este una dintre cele mai frecvente probleme genitale cu care femeile se confrunta, fiind prezenta cel putin o data in viata fiecarei femei. Aceasta boala se produce datorita agresiunii la nivelul mucoasei vulvo-genitale a unei ciuperci numite Candida Albicans.
Remedii naturiste

O reteta din: ceai de galbenele (30 gr), urzica vie (10gr), rachitan (10gr), coada calului (20gr), urzica alba moarta (30gr), musetel (15gr), troscot (20gr), coada soricelului (15gr), salvie (10 gr). Luati o lingurita din acest amestec si lasati sa se infuzeze, dupa ce ati turnat o cana de apa fiarta peste. 3-4 cani de ceai (strecurat) pe zi.

Cum prevenim aparitia candidozei?

Cum preventia este cel mai bun “soldat” impotriva bolilor, iata cum puteti preveni candidoza:

- Evitati folosirea tampoanelor interne la menstruatie, de preferabil folositi absorbantele (cele externe)
- Nu faceti dusuri vaginale mai des decat o data pe saptamana, chiar daca ati auzit spunandu-se ca dupa fiecare act sexual trebuie sa faceti spalaturi. Nu este asa, spalaturile dese accelereaza descuamarea mucoasei vaginale si totodata “spala” flora cu rol protector. Este bine sa faceti dus, dar nu intravaginal.
- Spalarea organelor genitale externe se face din fata in spate pentru a evita contaminarea cu bacterii din zona anala. Aceleasi miscari sunt indicate si la toaleta.
- Nu incercati diete drastice care va pot scadea imunitatea
- Cand urmati un tratament cu antibiotice asociati-l si cu o metoda de protectie pentru flora vaginala, astfel veti evita sa faceti candidoza
- Nu purtati pantaloni stramti sau lenjerie intima din materiale sintetice
- Nu folositi orice produs existent pe piata pentru igiena intima, mai bine intrebati ginecologul ce va recomanda.

Un articol de Iulia D.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole despre sanatate si diete pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:

Boala tot mai frecventa din jurul nostruTot ce trebuie sa stiti despre testarea pentru HPVNecesitatile alimentare specifice femeilor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri