De ce persoanele de varsta medie sunt cele mai predispuse depresiilor?
Andrew Oswald, unul dintre cercetatorii studiului, este de parere ca acest lucru se intampla din cauza faptului ca “la inceputul vietii avem asteptari mari si aspiratii la fel de inalte si este deosebit de dureros ca incepand cu varsta de 30 de ani si pana-n 45 de ani sa constatam ca trebuie sa renuntam la implinirea lor”. Cercetatorii au asociat vietii si periodelor acesteia forma literei U, varsta de 44 aflandu-se chiar la baza literei. La 44 este inregistrat nivelul cel mai scazut de fericire, urmand ca dupa 45 de ani, sentimentul de fericire sa creasca iarasi.

“Dupa varsta critica de 44, oamenii privesc jumatatea plina a paharului si se resemneaza cu gandul ca nu au ajuns directori generali al companiei in care lucreaza sau ca nu au castigat premiul Nobel. Acest lucru nu inseamna neaparat ca oamenii ajung sa se multumeasca cu putin. Sunt lucruri cu totul diferite. Este vorba de fapt de a intelege cine esti cu adevarat si care sunt acele lucruri pe care le poti realiza realmente in viata. Dupa 45 de ani iti dai seama altfel daca obiectivele pe care ti le-ai propus mai la inceputul vietii sunt realiste sau nu. Nefericirea isi are radacinile in interiorul nostru si nu prea putem face nimic ca sa impiedicam aparitia acestui sentiment. Insa, odata ce depasim anii 40-50 ne putem bucura iarasi de viata in plinatatea ei”, este de parere Andrew Oswald.

Un articol de Dana Negoita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri