15 Noiembrie 2011 publicat în Psihologie 1 share-uri

Esti prea sensibila. Esti prea emotionala. Te auto-victimizezi. Reactionezi exagerat. Calmeaza-te. Termina. Inceteaza, ca o iei razna! Esti nebuna! Am glumit, nu ai deloc simtul umorului? Esti prea dramatica. Treci peste!

Cei care „toarna gaz pe foc”, sau „pun paie pe foc” dupa cum spune o alta expresie romaneasca asemanatoare, sunt cei care creaza o reactie din partea unei alte persoane, fie ca este furie, frustrare sau suparare. Apoi, cand aceasta persoana reactioneaza, turnatorul de gaz o determina pe aceasta sa se simta inconfortabil si nesigur cu privire la comportamentul sau, ca si cand sentimentele sale nu ar fi normale.

Apoi, editorialistul povesteste despre persoane apropiate lui care sunt in acest fel atatate.
 

Esti atat de sensibila...

Prietena mea Ana este casatorita cu un barbat care simte mereu nevoia sa faca diverse remarci nepotrivite cu privire la greutatea ei. De cate ori ea se supara sau devine frustrata din aceasta cauza, el ii spune: „Esti prea sensibila. Glumesc doar”.

Si prietena mea Abbie lucreaza cu un barbat care gaseste in fiecare zi un motiv ca sa nu ii aprecieze munca: „Nu puteai sa faci mai bine?” Sau „Oare de ce te-am angajat eu pe tine?” Seful ei nu are nicio problema in a da afara oameni si cu toate acestea, in ciuda tuturor acestor comentarii, Abbe a lucrat pentru el timp de 6 ani. De cate ori ea reactioneaza si ii spune „Nu ma ajuta deloc daca imi spui toate astea”, el are aceeasi reactie: „Relaxeaza-te, exagerezi”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Este cu mult mai usor sa manipulezi emotional pe cineva care a fost conditionat in cadrul societatii sa accepte asa ceva. Continuam sa le limitam pe femei fiindca ele nu refuza asa usor limitele pe care le punem noi. Este ultima lasitate, considera editorialistul.

Abbie se gandeste ca seful ei este un nemernic in acele momente, dar adevarul este ca el face acele comentarii ca sa o manipuleze, sa o determine sa creada ca reactiile ei sunt nefondate. Astfel, ea s-a simtit vinovata fiindca este „prea sensibila”, in consecinta nici nu si-a cautat un alt job.

Nu sunt toate femeile invinuite pentru sensibilitatea lor, dar cu siguranta stim cu totii o multime de femei care sunt intampinate cu astfel de comentarii. Chiar si acel „Esti atat de sensibila”, spus in anumite circumstante, produce acelasi efect. In acel moment, o persoana emite o judecata despre cum o alta persoana ar trebui sa simta...

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri