7 Iunie 2021 publicat în Psihologie 29 share-uri

O coordonată foarte importantă într-o relație de cuplu este reprezentată de respectul reciproc al celor doi. Prin prisma experienței pe care am căpătat-o după ce am făcut psihoterapie de cuplu cu foarte multe persoane aflate în relații disfuncționale, am găsit o metodă ce poate înlesni comunicarea, dar și respectul reciproc...

6. Rolul casnic - cuprinde treburile casnice. Acestea nu trebuie neapărat împărțite jumătate - jumătate. Însă este important să ne completăm și în această privință. Eu strâng masa, tu speli vasele. Sau eu dau cu aspiratorul și tu ștergi praful. O gamă întreagă din treburile casnice pot fi externalizate, în cazul în care vă permiteți, pentru a avea mai mult timp de calitate pentru voi.

7. Rolul bugetului familiei - ce poate, de asemene, stârni adevărate furtuni. Este important să discutăm despre așteptările pe care le avem unul de la celălalt și să stabilim astfel formula cea mai potrivită de a împărți cheltuielile.

Dacă reușiți prin psihoterapie de cuplu, psihoterapie individuală sau chiar de unul singur să echilibrați elementele de mai sus, atunci înseamnă că puteți avea o viață de cuplu reușită și plină de satisfacții.

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: De la MattLphotography /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri