Elementele care pot duce la anxietate sau atacuri de panica pot fi mai multe, iar solutia trebuie gandita in functie de acestea.

- Invatati ceva nou. Putem vorbi de cursuri profesionale care va pot creste valoarea profesionala. Sau cursuri de: dans, inot, arte martiale, box, desen, lucru manual…etc. De exemplu, daca nu stiti sa inotati si reusiti sa invatati, acesta poate fi un bun exemplu pentru a creste stima de sine si a scadea anxietatea. Puteti, de asemenea, sa invatati o noua limba straina sau sa faceti cursuri de bucatar.

3. Evaluati-va partenerul, jobul, prietenii. Daca oricare dintre acestia reprezinta un factor toxic, incercati sa vedeti daca poate fi sau nu remediata problema. In cazul in care nu reusiti, poate fi timpul sa schimbati pe oricare dintre ei. Uneori, poate fi nevoie sa luam o decizie mai drastica pentru a ne simti eliberati de poverile altora, pentru a ne redescoperi stima de sine si starea de echilibru, ceea ce va duce indubitabil la scaderea anxietatii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Cei trei pasi de mai sus pot fi facuti mai greu sau mai usor. Tine de fiecare dintre voi, de dorinta pe care o aveti pentru a scapa de anxietate, dar si de problema care creeaza si intretine starea anxioasa. Daca nu reusiti singuri, apelati la ajutor specializat. Puteti astfel gasi cele mai usoare metode, dar si cel mai scurt drum pana la rezolvarea situatiei.

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By Tero Vesalainen /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri