Ti se intampla deseori sa refuzi invitatii in grupuri sociale de teama ca nu te vei simti in largul tau? Te temi ca vei fi judecat de ceilalti cand intri intr-o incapere? Sau este chiar mai rau de atat, gandul de a fi intr-un grup de oameni iti da palpitatii?

Persoanele care sufera de tulburare de anxietate sociala prezinta atat simptome emotionale, cat si fizice.

Dintre simptomele emotionale, amintim: frica intensa de situatii si locuri in care nu cunosti alte persoane, de a fi in centrul atentiei, de a nu spune ceva nepotrivit, de situatiile in care ai putea sa fii judecat, imposibilitatea de a stabili un contact vizual cu oamenii, teama ca ceilalti ar putea sa iti descopere frica, rusinea, teama de a parea prost, ciudat, teama de a manca in fata altor oameni, teama de a purta discutii telefonice de fata cu alte persoane, teama de a fi tachinat, de a se glumi pe seama ta etc.

Dintre simptomele fizice, cele mai evidente sunt: imbujorarea, transpiratia abundenta, tremuratul, tensiune musculara, bataile puternice de inima, probleme de respiratie, gura uscata, balbaiala etc.

“Consecintele tulburarii de anxietate sociala pot fi devastatoare, indivizii care sufera de aceasta fiind mai susceptibili de a fi singuri, de a atinge niveluri mai scazute de educatie si de a se indrepta si catre alte afectiuni precum depresia, abuzul de droguri si alcool. In general, un individ care sufera de anxietate sociala are putini oameni in jurul sau si un istoric de munca neregulat”, explica Eugen Popa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Anxietatea sociala poate fi combatuta prin hipnoterapie

In opinia specialistului, anxietatea sociala provine, de obicei, dintr-o anumita trauma ascunsa, inconstienta, si avand in vedere ca este o problema care provine din subconstientul nostru, eforturile noastre constiente de a lupta impotriva situatiei pot esua cu usurinta. Acest lucru nu va face nimic altceva decat sa ne scada si mai mult increderea de sine.

“Anxietatea sociala este un comportament invatat. Nu te-ai nascut cu aceasta reactie; la un moment dat in viata ta s-a intamplat ceva care a provocat mintea sa gandeasca si sa actioneze in acest fel. Cu toate acestea, poti invata mintea sa gandeasca si sa actioneze intr-un mod complet diferit folosind hipnoterapia. Aceasta metoda te ajuta sa iti schimbi sistemul de credinte si legaturile adanci care iti afecteaza viata. iti poate stimula stima de sine si creste increderea, ceea ce va duce la schimbarea atitudinii fata de tine dar si fata de ceilalti. Te ajuta sa te relaxezi si sa anulezi disconfortul fizic pe care il simti cand intri in contact cu alte persoane. De fapt, hipnoza te ajuta sa ajungi la baza problemei si este cel mai eficient mod prin care iti poti gestiona anxietatea sociala”, spune hipnoterapeutul Eugen Popa.

Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

* Eugen Popa este presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza. De-a lungul carierei s-a specializat atat in metode de terapie si dezvoltare personala Occidentale (Hipnoza, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitiva) cat si Orientale (Meditatie, Yoga, Spiritualitate), fiind astazi un trainer holistic. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, in Europa, Asia si Statele Unite, iar pana in prezent a sustinut conferinte, traininguri si workshop-uri in Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.

Foto homepage: Photographee.eu /Shutterstock

Foto int pagina 1: Mike Focus /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri