Este dovedit o dieta bogata in fructe si legume proaspete este o metoda buna pentru a-ti mentine sanatatea. Nutrientii si vitaminele din aceste alimente iti dau energie. Uneori poate fi dificil sa obtii aportul nutritiv recomandat zilnic din fructe si legume, fie din cauza timpului, fie din cauza ca gustul acestora nu este pe placul tuturor.
Cand trebuie sa alegi produsele pe care vrei sa le pui in storcator, nu exista reguli – poti pune aproape orice fruct sau leguma. O combinatie de 3 pana la 5 alimente proaspete este ideala. Storcatoarele Philips au doua setari de viteza: una pentru produsele mai dure, merele sau morcovii, si una pentru produsele moi, cum sunt rosiile si kiwi. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa alegi produse coapte. Daca este posibil, foloseste produse organice, deoarece nu contin chimicale si nici alte toxine. De asemenea, ar trebui sa stii ca anumite fructe si legume contin mai mult suc decat altele, asa ca incerca sa combini produsele mai dure si mai dense cu cele moi care contin mai mult suc, cum ar fi portocalele sau piersicile. Intotdeauna spala bine fructele si legumele si indeparteaza partile deteriorate si samburii. Apoi, tot ce trebuie sa faci este sa le introduci in tubul de alimentare si imediat vei vedea cum curge sucul proaspat. Daca doresti sa adaugi mai multe fibre, scoate pulpa din recipientul detasabil si adauga-o inapoi in suc, amestecand bine.

Savureaza!
Desigur, nu exista un inlocuitor pentru mesele echilibrate si sanatoase, dar cu storcatorul potrivit este usor sa pregatesti un suc proaspat pentru a completa alimentatia zilnica a familiei tale. Copiii, care sunt in general mai mofturosi cand vine vorba de alimentatie, au tendinta sa fie atrasi de culorile puternice si de dulceata naturala a sucului de fructe proaspat.
Atunci cand pregatesti un suc la un storcator de fructe Philips, partea cea mai frumoasa este ca detii intotdeauna controlul. Poti folosi cat de multe sau cat de putine fructe si legume doresti, experimentand pe masura ce trece timpul. Poti adauga chiar si mirodenii si ierburi pentru a putea amplifica aroma sucului. Nu doar ca au un gust fantastic, dar iti aduc si alte beneficii. Mai jos iti prezentam doua retete simple si delicioase.

Reteta 1: O bautura energizanta cu multe vitamine dintr-un ananas, doua mere si ghimbir. Este perfecta pentru micul dejun pentru ca iti da foarte multa energie. Ghimbirul protejeaza sistemul cardiovascular si impreuna cu ananasul sunt foarte bune pentru digestie. Ananasul si merele, pe langa faptul ca sunt bune pentru digestie, sunt surse importante de vitamina C, potasiu si pectina.

Reteta 2: Convinge copii sa manance legumele fara sa se prinda. Ai nevoie de un buchetel mic de broccoli, un morcov mare, un castravete si un mar cu coaja. Sucul contine mai multi nutrienti esentiali cum ar fi vitamina A, vitamina C, calciu, fier, potasiu, magneziu, sodium, fosfor, siliciu si mangan. Merele cu coaja sunt o sursa de pectina, un tip de fibra. Cine ar fi stiut ca legumele pot sa aiba un gust atat de bun?

Preturi:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri