Comunicat de presă
Pentru ediția din 2024, vor fi acordate cinci burse în valoare totală de 250.000 lei pentru finanțarea a cinci proiecte de cercetare. Aceste burse au obiectivul de a încuraja tinerele cercetătoare, cu vârsta de maximum 40 de ani, care urmează în prezent studii doctorale sau stagii post-doctorale să-și continue cariera științifică în România.
Pentru a susține carierele femeilor din comunitatea științifică română, următoarele burse vor fi acordate în cadrul ediției din acest an:
- Două burse a câte 50.000 lei fiecare pentru două cercetătoare din domeniul Științelor Vieții;
- Două burse a câte 50.000 lei fiecare pentru două cercetătoare din domeniul Științelor Exacte;
- O bursă în valoare de 50.000 lei pentru o cercetătoare din domeniul Computer Science.
Nominalizările vor fi evaluate în funcție de contribuția remarcabilă a proiectului de cercetare propus la progresul general al științei, de impactul cercetărilor aplicantei în domeniul de expertiză, de noutatea și rezultatele așteptate, precum și de recunoașterea de către colegii din aceeași disciplină.
Juriul este format din academicieni, profesori universitari și doctori de renume din cele trei arii pe care programul le are în vedere. Jurizarea va avea loc în perioada august – noiembrie 2024, urmând ca în decembrie 2024 să fie anunțate câștigătoarele acestei ediții.
De 25 de ani, Fundația L’Oréal și UNESCO încurajează participarea femeilor la știință și, anual, premiază excelența științifică a patru, respectiv cinci tinere cercetătoare, fiecare dintr-o regiune importantă a lumii. Până acum, în cele 14 ediții consecutive de la lansare, în cadrul programului au fost premiate 42 de cercetătoare din România, cu burse în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei, investiți în activitatea acestora.
”Bursa privată L'Oréal-UNESCO a însemnat, pe de o parte, oportunitatea de a-mi continua activitatea de cercetare, iar, pe de altă parte, ocazia de a întâlni și de a colabora cu oameni minunați și profesioniști care m-au ajutat să transmit rezultatele muncii mele către un public cât mai larg. Este o onoare pentru mine să fiu una dintre laureatele acestei burse. Doresc să mulțumesc L'Oréal-UNESCO pentru această experiență prin intermediul căreia am învățat o sumedenie de lucruri care au contribuit la dezvoltarea și maturizarea mea profesională. Pe această cale, îndemn tinerele cercetătoare să spună „da” oportunității de a progresa pe plan profesional și personal și să participe la această competiție cu încredere și entuziasm. Le urez mult succes!”, declară Iulia Antohe, Cercetător Științific gradul II în cadrul Institutului Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei (INFLPR), România, și laureată a celei de-a XIII-a ediții ale Programul de Burse Private L’Oréal - UNESCO „Pentru Femeile din Științe”
Despre Programul de Burse Private L’Oréal - UNESCO „Pentru Femeile din Științe”
Cercetarea și știința reprezintă unul dintre pilonii cheie pe care s-a construit grupul L’Oréal, fondat de un chimist în urmă cu peste 110 de ani. Încă de atunci, L’Oréal și-a dedicat resursele pentru susținerea și promovarea cauzei femeilor, oriunde în lume.
Programul național de burse private L’Oréal-UNESCO „Pentru Femeile din Științe” oferă sprijin tinerelor cercetătoare, le ajută să-și dezvolte potențialul maxim, iar prin faptul că oferă vizibilitate activității lor, programul le inspiră și pe tinerele eleve să ia în considerare o carieră în știință.
Despre Programul internațional For Women in Science
Bursele L’Oréal - UNESCO ”For Women in Science” se acordă anual la nivel național sau regional, în ceremonii organizate în 117 țări. 275 de tinere cu contribuții majore in domeniul științific, beneficiază în fiecare an de programe de bursă naționale sau regionale. Dintre acestea, cele mai promițătoare 15 femei de știință sunt selectate în cadrul programului Internațional Rising Talents.
Anual, cinci femei de știință primesc premiul L’Oréal - UNESCO ”For Women in Science” Award pentru activitatea desfășurată în domeniul lor, Științele Vieții, Științele Exacte sau Computer Science. Fiecare laureată primește câte un premiu de 100.000 euro.
Pentru mai multe detalii, accesați www.forwomeninscience.com.
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani