Genuin investește în cercetare și educare, prin realizarea unui studiu de piață privind alegerea materialelor naturale în designul casei

Genuin, business-ul de produse home&deco din in 100% european, anunță atragerea unei noi runde de fonduri prin programul EEA & NORWAY GRANTS. O parte din suma obținută va fi investită în cercetare și educare, domenii mai puțin explorate de business-urile de textile din România.

Comunicat de presă

Astfel, alături de partenerii de la IZI data și igloo, precum și de specialistul în marketing, Cristiana Belodan, Genuin va analiza modul în care românii aleg să realizeze design-ul casei lor cu materiale naturale, cât și ce înseamnă la acest moment designul biofilic în România.

„La Genuin, credem că mediul în care locuim poate încetini ritmul nebun al vieții, ne poate calma, inspira și DA, ne poate face mai sănătoși, prin materialele pe care le folosim în casă. Această inițiativă strategică ne va permite să înțelegem mai bine modul în care românii aleg să-și decoreze casele cu materiale naturale. Și să apreciem în ce măsură conceptul de design biofilic influențează opțiunile lor de design, dacă este acesta un trend ce câștigă notorietate și la nivel local. Suntem foarte entuziasmați să împărtășim ce va ieși”, declară Oana Opriș, co-fondator Genuin și Cristiana Belodan, Brand Strategy Consultant.

Studiul va analiza comportamentele atât în rândul specialiștilor, prin interviuri cu arhitecți și designeri ce folosesc în conceptele lor materiale naturale și produse refolosite, cât și în rândul consumatorilor, prin modul în care persoanele fizice alocă importanță acestor materiale și beneficiilor lor. Rezultatele studiului vor fi făcute publice în luna aprilie a acestui an.

„Ne bucurăm să facem această cercetare alături de Genuin pentru că locuința este unul dintre aspectele determinante în orice societate. Iar pentru români cu atât mai mult, deoarece <> joacă un rol important în definirea identității. Alegerile pe care le facem pentru casele noastre vorbesc despre cum sunt oamenii, ce valori avem și ce stil de viață construim în jurul nostru. Interesul tot mai crescut al românilor pentru utilizarea materialelor naturale în locuințe poate avea mai multe explicații, pe de-o parte societatea este expusă la un discurs public tot mai prezent despre importanța sustenabilității în protejarea mediului, pe de altă parte, paradoxal, stilul de viață al multor locuitori ai mediului urban se îndepărtează de natură. Este o dihotomie ce determină alegeri care ne reconectează cu natura. Acestea și alte ipoteze vor fi explorate în cercetarea pe care IZI data o derulează în prezent alături de Genuin”, completează Silvia Luican, fondator IZI data

Prima rundă de fonduri obținute de Genuin prin programul EEA & NORWAY GRANTS al celor de la Innovation Norway a fost investită în echipamente de producție, brodare și reciclare, ce permit crearea produselor într-un mod mai eficient, cu accent pe sustenabilitate și grijă față de mediu. La fel ca în iunie 2023, fondurile primite anul acesta sunt de peste 175.000 euro și vor fi utilizate pentru dezvoltarea sustenabilă a business-ului.

„Ne preocupă dintotdeauna calitatea spațiilor interioare, și de mai bine de douăzeci de ani publicăm și promovăm proiecte care deseori ajung să impresioneze. Abia așteptăm să vedem și să comunicăm împreună rezultatele acestui demers!”, spune Anda Zota, redactor șef igloo.

***

Despre Genuin

Genuin este un business de familie, fondat în 2021 la Brașov, construit în jurul valorilor de autenticitate, tradiție, răbdare și muncă în echipă. Brandul oferă o gamă variată de produse premium din in 100% prespălat pentru paturi de adulți și copii, accesorii de plajă, mic mobilier și decorațiuni pentru geamuri (perdele, draperii) atat pentru consumatorii direcți cât și pentru sectorul B2B.

Genuin oferă cea mai mare gamă de culori de in de pe piață, dar și produse personalizate, create doar din in 100% european. Certificările materialelor sunt STANDARD 100 by OEKO-TEX - ce confirmă că atât în materiile prime, cât și în cadrul procesului de producție, nu sunt utilizate substanțe interzise de lege sau dăunătoare sănătății; EUROPEAN FLAX și MASTERS OF LINEN - care atestă faptul că inul este calitate superioară și este 100% produs și țesut în Europa. Mai multe informații, cât și selecția de materiale și produse, se găsesc pe site-ul: www.genuin.shop

Despre igloo

igloo se definește ca o platformă media multidisciplinară, care de 20 de ani valorifică arhitectura, într-o formulă ce îmbină armonios mediile print, digital și social media. Substanța editorială, opinia profesionistă și grafica actuală fac din igloo o publicație de colecție și un trendsetter în domeniul arhitecturii, urbanismului, designului și culturii vizuale, atrăgând atenția tuturor sectoarelor din industria creativă.

Despre IZI data

IZI data este o agenție de studii de piață al cărei scop este să democratizeze cercetarea de piață, făcând-o ușor de folosit și de înțeles, atât pentru branduri consacrate dar și pentru start-ups, antreprenori, ONG-uri și antreprenori sociali. IZI data utilizează instrumente agile, intuitive precum și cele de tip DIY.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri