19 Decembrie 2023 publicat în Noutati 67 share-uri

„Inimi mari, pentru zâmbetele celor mici” este, de 10 ani, un proiect-magnet pentru oamenii cu suflet mare, care au contribuit la renovarea etajului șase al Spitalului Fundeni sau la dotarea secțiilor de oncologie pediatrică,  cu aparatură medicală performantă. Prin Asociația Aripi spre Viață, acest proiect continuă să facă minuni pentru salvarea vieților copiilor și tinerilor afectați de cancer, adunând la evenimentul caritabil organizat, în această săptămână, în București, donații în opere de artă evaluate la aproximativ 10.000 de euro, din partea a șapte dintre cei mai buni artiști plastici contemporani.

Asociatia Aripi spre Viață a fost înființată în ianuarie 2010, iar prin proiectul „Inimi mari pentru zambetele celor mici” a reușit să schimbe condițiile în care sunt tratați copiii afectați de leucemie, cancere și alte boli grave.

„În acest domeniu medical, Institutul Clinic Fundeni este spitalul cu cea mai mare adresabilitate de la noi din țară, înregistrând anual peste 5.000 de internări din care 400-500 de cazuri noi de cancer. Către acest spital s-a îndreptat mai întâi atenția noastră, astfel că, în cadrul proiectului au fost reabilitate șase saloane și trei rezerve, prin înființarea de grupuri sanitare, schimbarea a tot ce înseamnă instalații sanitare, electrice, ferestre, uși, montarea de tapet și linoneum antibacterian.

În cifre proiectul a beneficiat de donatii în valoare de 105.000 de euro, sumă cu ajutorul căreia am reusit să creăm condiții pentru efectuarea tratamentelor într-un mediu mai sigur și decent. Au trecut 10 ani de la finalizarea proiectului și tot ce am făcut arată ca nou și în acest moment, pentru că atât personalul medical, cât și pacienții au grijă de acest loc care le devine acasă, o mare parte din timp. Înainte de renovare însă, nu pot să nu îmi amintesc cum 72 de mămici și copii împărțeau cele două grupuri sanitare și două dușuri existente în la acel etaj”, a rememorat Nicoleta Stoenescu, președintele Asociației Aripi spre Viață, la aniversarea a 10 ani de proiect „Inimi mari pentru zambetele celor mici”.

În acest an, șapte dintre cei mai titrați artiști plastici români contemporani s-au alăturat asociației, donând lucrări, în cadrul evenimentului aniversar organizat la Grădina Șevaletelor din București, pentru a continua dotarea secțiilor de pediatrie cu aparatura medicală necesară și a susține eforturile familiile greu încercate, ai căror copii trec prin această suferință cumplită.

„Valoarea tablourilor donate este de aproximativ 10.000 de euro, conform criticilor de artă. Am primit șapte tablouri până acum, de la artiștii plastici Carmen Marin, Vali Irina Ciobanu, Maria Jarda, Vitalie Butescu, Nicolae Blei, Paul Mecet si Dorin Apreotesei, realizate în stiluri diferite și reprezentând portrete, flori, peisaje sau monumente de arhitectură. În cadrul evenimentului aniversar am avut însă și vouchere valorice constând în creații vestimentare, mese la restaurant, preparate tradiționale de Sărbători, tratamente corporale și pentru terapia coloanei vertebrale, cărți illustrate și multe alte daruri primite din partea unor oameni de suflet sau companii care susțin permanent cauzele noastre. Mulțumesc tuturor donatorilor noștri, oameni care ne-au rămas alături și tuturor celor care ni s-au alăturat de-a lungul timpului! Sentimentul pe care ni-l dă crezul că #impreunasalvamvieti este greu de descris, dar e pansament atât pentru sufletele aflate în suferință, cât și pentru cele care doresc să împartă din binele lor. Crezul meu este ca numai Dumnezeu știe și de ce și când primim poveri sau daruri, iar eu, nu pot decât să mulțumesc pentru tot ceea ce am primit”, a mai spus Nicoleta Stoenescu.

Pentru „Aripi spre Viață” binele nu i-a pauză, pentru că sectiile de pediatrie au nevoie constant de ajutorul acestei asociații, fie că vorbim despre aparatură medicală, reactivi, consumabile, asigurarea dispozitivelor medicale pentru dezghetarea plasmei și încălzirea pungilor cu sânge pentru transfuziile care pot ajuta la salvarea vieților copiilor și tinerilor afectați de cancer. Prin urmare, oricine dorește să cumpere din produsele donate pentru susținerea asociației sau vor să doneze cotele din impozitul pe venit sau pe profit ori alte sume, găsesc toate detaliile despre modalitatea în care pot face acest lucru, pe site-ul aripispreviata.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri