Când zilele devin mai scurte și mai reci, iar nuanțele verzi ale copacilor se transformă în galben și portocaliu, înseamnă că e cu adevărat toamnă. Iar asta înseamnă și că e sezonul potrivit pentru a te bucura de timpul petrecut acasă cu prietenii și familia, savurând băuturi calde, având la bază rețete speciale pentru acest  sezon.

Comunicat de presă

Nimic nu se potrivește mai bine cu vremea rece decât băuturile tomnatice cu cafea, iar Lavazza te invită să sărbătorești împreună acest sezon cu câteva preparate de cafea gustoase și sofisticate. Intră în spiritul toamnei cu selecția Lavazza de rețete gustoase!

Mocha cu ciocolată

Ingrediente:

• 2 espresso – 25/30 ml fiecare

• Lapte spumat – 160 ml (80% lapte – 20% spumă)

• Ciocolată caldă – 75 ml

• Cacao neagră – 0,1 g

• Frișcă – 70 g (Opțional)

Preparare:

1. Pregătește espresso-ul într-un pahar mare de 350 ml

2. Adaugă ciocolată caldă

3. Pudrează cu cacao

4. Completează prin adăugarea laptelui spumat

5. Opțional: toarnă mai puțin lapte și completează cu frișcă.

Cappuccino cu piper negru și turmeric

Ingrediente:

• Espresso – 25 ml (Experții Lavazza recomandă Nespresso* Compatible Capsule Qualità Oro)

• Pudră de turmeric – jumătate de linguriță

• Piper negru zdrobit – 1 praf

• Miere – 10 g

• Lapte mai gras – 100 ml

Preparare:

1. Adaugă mierea în ceașca de cappuccino

2. Pregătește espresso-ul și amestecă-l bine

3. Adaugă pudra de turmeric în lapte, după care îl poți spuma

4. Toarnă laptele deasupra espresso-ului

5. Decorează cu un praf de piper negru zdrobit

Moka cu lime

• Cafea măcinată Columbia – 15 gr (Experții Lavazza recomandă Lavazza Qualità Oro măcinată)

• Apă – 120 ml

• Piper roz– 2 gr

• Miere – 15 gr

• Coajă de lime – 2 gr

Preparare:

1. Umple aparatul de moka cu apă până la nivelul supapei

2. Pune cafeaua măcinată în aparat

3. Înșurubează colectorul și adaugă miere, lime și boabe de piper roz

Finisare:

• Odată preparată, mixează cafeaua pentru a combina toate aromele

• Adaugă mentă proaspătă

• Folosește o strecurătoare fină și mică de cocktail

• Toarnă cafeaua în ceștile de espresso prin sită

Espresso cu ciocolată și curmale

Ingrediente:

• Curmale mari – 4 buc

• Lapte de cocos – 160 ml

• Espresso dublu – 50 ml (Experții Lavazza recomandă Nespresso* Compatible Capsule Crema e Gusto)

• Banane congelate – 1 cană

• Tahini – 1,5 linguri

• Pudră de cacao – 1,5 linguri

• Extract de vanilie – 1,5 linguriță

Preparare:

1. Adaugă toate ingredientele într-un blender

2. Se amestecă și se toarnă în pahar

3. Decorează cu un strop de tahini și boabe de cafea zdrobite


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri