Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company, lansează în parteneriat cu ParkLake Shopping Center expoziția „Trash into Art”, o instalație realizată din PET-uri de către artistul Sergiu Chihaia.

CP

Expoziția, care este disponibilă în centrul comercial ParkLake, în aer liber (lângă accesul dinspre parc), până în 9 octombrie, promovează reciclarea prin transformarea plasticului în artă. Instalația creată de artistul plastic Sergiu Chihaia, cu suportul lui Daniel Nicolescu, absolvent UNArte, reprezintă o tablă de șah, pe care se află piese construite integral din sticle PET, furnizate de către producătorul de bere.

„Unul dintre pilonii strategiei noastre de sustenabilitate este grija pentru mediul înconjurător și pe lângă eforturile susținute de a reduce cantitatea de plastic pe care o punem pe piață, vizăm și acțiuni de conștientizare și educare a consumatorilor. Prin acest parteneriat cu ParkLake Shopping Center atingem exact această zonă și ne bucurăm că am putut susține o instalație semnată de un artist român”, a punctat Monica Constantin, Legal and Corporate Affairs Director Bergenbier S.A.

„Trash into Art” este o instalație interactivă, vizitatorii putând inclusiv să joace o partidă de șah cu piesele confecționate din PET-uri reciclate. Mesajul pe care artistul îl transmite este acela de transformare, dar și de reflectare a impactului pe care oamenii îl au asupra mediului înconjurător. În cele din urmă, fiecare poate contribui la artă prin reciclare, o acțiune pe cât de simplă, pe atât de importantă.

„Prin munca mea trag un semnal de alarmă asupra abundenței gunoiului, dar includ și mesaje de speranță, optimism și bucurie, așa cum este instalația actuală, unde invit oamenii să joace o partidă de șah cu piesele construite din PET-uri reciclate de bere. Cred că se poate da șah mat poluării prin reciclare, o acțiune prin care putem face inclusiv artă. De altfel, reciclarea e o artă, și îi îndemn pe toți să fie artiștii care susțin mediul înconjurător”, a adăugat Sergiu Chihaia.

Sergiu Chihaia este sculptor, textilist și designer iar în ultima perioadă este tot mai atras de instalații menite să atragă atenția asupra impactului negativ pe care omul îl are asupra mediului înconjurător: natura sufocată de plastic, de reziduri și deșeuri. Arta lui Sergiu Chihaia este un manifest și un imbold spre schimbări comportamentale individuale și sociale.

Daniel Nicolescu este absolvent UNArte, departamentul modă, iar în prezent activează în domeniul artelor plastice și design vestimentar.

Inițiativa „Trash into Art” susținută de Bergenbier S.A, în parteneriat cu ParkLake Shopping Center, face parte din direcția de responsabilitate a producătorului de bere, prin care vizează trei piloni importanți: oamenii, mediul și consumul responsabil de alcool – evidențiați în cadrul platformei lansate anul trecut, prieteniresponsabili.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri