Asociația The Social Incubator, în parteneriat cu Eurosport România și Warner Bros. Discovery, organizează în perioada 22 - 24 septembrie turneul caritabil „Tenis pentru Fapte Bune”, aflat la cea de-a IV-a ediție.

Comunicat de presă

În România, doar unul din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului reușește să se angajeze legal, iar țara noastră ocupă, din păcate, un loc fruntaş în Uniunea Europeană în ceea ce privește victimele traficului de persoane.

În cadrul turneului, organizatorii își propun strângerea de fonduri pentru a genera 6000 de fapte bune, fiecare dintre ele având rolul de a oferi suport tinerilor care se află în tranziția din sistemul de protecție a copilului către viața pe cont propriu. Acțiunile concrete sunt sprijinirea lor pentru continuare studiilor, consiliere psihologică și vocațională și asigurare de resurse necesare pentru integrarea în societate și pe piața muncii.

Turneul „Tenis pentru Fapte Bune” va avea loc la Pescariu Sports&Spa. La ediția din acest an sunt așteptați să se înscrie 106 jucători amatori de tenis, care, pe lângă practicarea sportului preferat, își doresc să facă și o faptă bună, aducându-și contribuția în susținerea unei cauze cu impact social major.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Jucătorii pot intra în competiție la meciuri de simplu (feminin și masculin) și dublu. Taxa de participare reprezintă contribuția fiecărui participant la viitorul și educația tinerilor din medii vulnerabile. Înscrierile se pot face până pe 14 septembrie, aici: https://sportforgood.ro/inscrie-te-la-turneu/.

”Ar trebui să facem în fiecare zi cel puțin 30 de minute de mișcare. Iar la Tenis pentru Fapte Bune, pe lângă practicarea unui sport la nivel amator sau profesionist, contribuim la construirea unui viitor mai bun pentru tinerii care au nevoie de ajutorul nostru. E un mix care face bine și pentru cei care participă la acest eveniment, dar și pentru cei care beneficiază de el. Eurosport este gazda tenisului, iar unul dintre obiectivele din cadrul platformei Warner Bros. Discovery de Social Good este să ne implicăm activ în proiecte care își propun să contribuie la educația, ghidarea și viitorul tinerilor din România, așa cum o fac proiectele prietenilor de la The Social Incubator”, spune Edina Constantinescu, Senior Director Marketing EMEA & International, Social Good la Warner Bros Discovery.

Ambasadori de renume susțin turneul, printre aceștia numărându-se sportivi de performanță, artiști cunoscuți și personalități media, precum Gabriela Ruse, Raluca Olaru, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan, Horia Tecău, Virgil Stănescu, Ana Maria Brânză, Cornel Ilie, Sore Mihalache, Marius Manole, Cătălin Bordea, Eli Vorbește (Neicuț), Aluziva, Cristian China Birta, Cristian Mîndru, Dragoș Suciu, Cosmin Cernat și Constantin Rudnițchi.

Pe 23 septembrie, începând cu ora 10:00, spectatorii se vor bucura de un meci demonstrativ în care personalități cunoscute vor intra pe teren pentru a juca pentru schimbare. În cadrul meciului, jucătoarea profesionistă de tenis, Raluca Olaru, și artiștii Sore Mihalache, Anghel Damian și Cornel Ilie și-au confirmat prezența.

Ambasador de fapte bune și jucător pentru schimbare în meciul demonstrativ, Sore Mihalache, a declarat: “Sunt fericită să văd cum un vis timid în ceea ce privește tenisul se transformă treptat într-o zonă personală de confort. Mi-am demonstrat că nu e niciodată târziu să începi să înveți ceva nou, să îți autodepășești limitele permanent și mă bucur să mă alătur unei cauze în care cred: adaptarea este un efort ce trebuie susținut permanent, indiferent de mediul din care provenim și indiferent încotro trebuie să mergem.

Pasionații de tenis care se gândesc să participe la turneu au șansa de a împărtăși emoția jocului cu personalități din lumea sportului precum Virgil Stănescu, Dragoș Suciu sau Cristian Mîndru, care pe lângă rolul de ambasadori, s-au înscris în competiție ca jucători pentru schimbare.

Ne bucurăm că alături de partenerii noștri putem avea un impact pozitiv asupra tinerilor care provin din medii vulnerabile și care au nevoie de susținerea noastră pentru a-și clădi un viitor stabil. „Tenis pentru Fapte Bune” devine, de la ediție la ediție, o comunitate din ce în ce mai puternică pentru sprijinirea acestor tineri, facilitându-le accesul la educație și reducând inegalitatea de șanse”, a menționat Mihaela Bolohan, Director Operațiuni, Asociația The Social Incubator.

Accesul spectatorilor la eveniment este gratuit, pe baza înscrierii pe site-ul turneului. Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe https://sportforgood.ro/tenis-pentru-fapte-bune/.

Misiunea The Social Incubator este de a oferi tinerilor care părăsesc sistemul de plasament instrumentele și pregătirea de care au nevoie pentru a face față provocărilor întâlnite în tranziția către viața de adult.

Înscrierea în cadrul turneului Tenis pentru Fapte Bune poate schimba realitatea pentru mulți tineri aflați în situații de risc, oferindu-le o șansă în plus pentru a se integra și adapta în societatea actuală.

Turneul Tenis pentru Fapte Bune face parte din seria de evenimente Sport for Good, organizate în scop caritabil de Asociația The Social Incubator, în parteneriat cu Eurosport și Warner Bros. Discovery, cu sprijinul Decathlon România și Coca-Cola HBC.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri