Dacă te întrebi cum arată părul degradat, află că nu există un singur răspuns. Ci o multitudine de semne că podoaba ta capilară este stresată: de la căderea în exces la ruperea firelor, până la lipsa strălucirii, a aspectului tern și aspru.

Comunicat de presă

Conform studiilor, 9 din 10 femei contribuie chiar ele însele, zi de zi, la deteriorarea podoabei lor capilare. Iar acest lucru include perierea, expunerea la razele UV, stilizarea cu aparate pe bază de căldură și tratamente chimice repetate.

Azi, vei afla care sunt semnele de care să ții cont și pașii pe care să îi faci pentru a te bucura de un păr sănătos, dar și cum să previi deteriorarea acestuia pe viitor. Fii atentă la aceste 3 lucruri:

3 SEMNE ALE DETERIORĂRII PĂRULUI

  1. Părul arată și se simte uscat și aspru

Primul lucru pe care îl observi când ai părul degradat este că acesta se simte mai deshidratat și mai aspru. Îi lipsește strălucirea naturală, este în permanență uscat, ceea ce îl face și greu de aranjat. Părul se poate usca din mai multe motive, fie ca urmare a căldurii generate de către aparatele de styling, fie în urma tratamentelor chimice sau din cauza geneticii. Însă, odată ce acesta începe să se deterioreze, poate duce la și mai multe probleme. Vestea bună este că există nenumărate moduri prin care îl poți rehidrata, de la vitamine, la șampoane și tratamente în salon.

Urmează acești pași dacă ai părul uscat și fragil:

  • Folosește șampoane hrănitoare

E șamponul tău suficient de hrănitor? „Pentru o bună curățare, folosește șamponul Ultimate Repair de la Wella Professionals. Este o formulă excelentă care curăță atent părul, fără să îndepărteze uleiurile esențiale de pe fire. Se potrivește tuturor tipurilor de păr și este un bun stimulator al procesului de reconstrucție, pregătind părul pentru următorii pași ai ritualului Ultimate Repair, astfel încât toți nutrienții hrănitori și reparatori să se absoarbă”, explică Lucian Busuioc, International Ambassador Wella Professionals.

  • Elimină excesul de apă din păr înaintea aplicării conditionerului

Știai că un conditioner nu acționează la capacitatea maximă, dacă îl aplici pe părul foarte ud? „E la fel ca și în cazul unui burete, dacă este uscat absoarbe toată apa, iar când e prea ud nu reține nimic. La fel se întâmplă și în cazul părului tău, de aceea este foarte important să elimini surplusul de apă cu un prosop. Aplică apoi conditionerul Ultimate Repair, un tratament cremos care descurcă părul, îl netezește și îl hidratează. Se menține pe păr între 30 de secunde și 3 minute, în funcție de gradul de degradare.”, punctează stilistul.

  • Stlizează părul cu un tratament puternic

Când vine vorba de stilizarea părului deteriorat nu există un tratament mai intensiv ca Ultimate Repair Miracle Hair Rescue. El transformă podoaba capilară în nici mai mult, nici mai puțin de 90 de secunde. Tot ce trebuie să faci este să îl aplici pe părul bine zvântat și să aștepți. Apoi îți stilizezi podoaba capilară ca de obicei. Cu un amestec din AHA și Omega-9, acest tratament miraculos va face părul de 12 ori mai neted și cu 99% mai puține șanse de rupere. Să nu mai vorbim și de legendara strălucire care durează până la 4 spălări!

Între aceste spălări, când părul este uscat, poți continua să-l hidratezi cu balsamuri și creme care țin deshidratarea cât mai departe. EIMI Perfect Me este ideal pentru netezirea părului electrizat, în timp ce NutriCurls Curlixir Balm este ideal pentru hidratarea buclelor, în timp ce le definește. De asemenea, mai poți aplica și un ulei ușor precum EIMI Oil Spritz. Focusează-te pe lungimi și vârfuri.

  1. Părul deteriorat este predispus degradării și căderii mai frecvente

Ți se rup firele? Ai observat vârfuri despicate? Îți cad mai mult decât ar trebui? E normal să ai câteva fire despicate, dar nu toate. Iar acest lucru se întâmplă atunci când folosești prea des aparate de styling cu căldură sau îți tratezi chimic părul. Și pentru că nu poți da timpul înapoi și să revii la vârfurile sănătoase, poți preîntâmpina viitoarele deteriorări cu ajutorul produselor și tehnicilor potrivite.

Ce faci dacă părul tău se rupe ușor și ai vârfurile despicate?

  • Folosește șampoane și conditionere de întărire

Contribuie la refacerea părului tău cu șampoane și conditionere de întărire. Colecția Fusion de la Wella Professionals oferă cu până la 95% mai multă protecție împotriva deteriorării, grație unei fuziuni de aminoacizi mătăsoși care contribuie la recuperarea fibrei părului. Spală-ți părul cu șamponul din această gamă apoi aplică masca în locul conditionerului, în fiecare săptămână, pentru un păr mai rezistent de purtat și de stilizat.

  • Tunde regulat vârfurile despicate

Ultimul „remediu" pentru vârfurile deteriorate este tunderea lor. Nu le poți sigila permanent, dar le poți ține sub control cu tunsori regulate la 4-6 săptămâni. Dacă vrei să îți păstrezi lungimea, atunci e bine să scurtezi părul cu doar un centimetru.

  1. Părul se încurcă foarte ușor

Când părul se încurcă sau se încâlcește e ceva normal, mai ales dacă tocmai l-ai spălat. Dar nu ar trebui să încerci mai mult de 5 minute să îl descurci. Dacă acest lucru devine o problemă și durează prea mult poate fi un alt semn că podoaba ta capilară are nevoie urgentă de un boost de îngrijire. Părul uscat, subțire și electrizat se încurcă mult mai ușor, iar acest lucru denotă că te confrunți cu un păr deteriorat. Cum poți remedia acest lucru? Cu pași mici și foarte încet, aceasta este abordarea corectă de a descurca un păr încurcat, pentru a-l face mai neted și mai ușor de pieptănat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri